Kubában tényleg ilyen rosszak az életkörülmények?
Ezen az oldalon félelmetes dolgokat írnak Kubáról. Különösen a "Free healthcare?" menüpontot érdemes megnézni.
Én eddig mindig azthittem, hogy Kuba olyan, mint Fehéroroszország: Kommunista diktatúra van, de nem rosszabb az élet, mint mondjuk Ukrajnában, de az oldalon lévő szövegek és képek szerint egy ugyanakkora Földi Pokol, mint Észak-Korea.
Ti mit szóltok ehhez? Igaza van az oldalnak?
Hatalmas nyomor van ott azokon a területeken, ahol a turizmusból nem tudnak profitálni. Nem véletlenül indulnak neki gumimatracokon amerikába.
Ugyanakkor mindenne ellenére boldogabbak mint más elmaradott térségek, mert más mentalitsú emberek a kubaiak.
Mindíg meleg van, és a tengerből van hal. Sajnos más nemigen van.
ha jártál már Ukrajnában tudnád hogy az is egy földi pokol (ezek szerint Fehéro. is az), szó szerint nyomor van ott, hozzá képest Románia egy csodaország.
bocs az offért, Kubáról nem tudok nyilatkozni, de ezzel azt akartam mondani, hogy az ilyen kérdésben csak a saját szemünknek érdemes hinni.
Azért nem hiszem, hogy ez az általános, az ilyen oldalak mindig a meghökkentésre helyezik a hangsúlyt.
Ha Magyarországon nem is, de pl. Ukrajnába már biztos tudnánk ugyanilyet filmezni. Észak-Koreával biztos nincs egy szinten.
"Kubában tényleg ilyen rosszak az életkörülmények?"
Kb. Szerbia szintjén van fejlettségben, és embargó sújtja. Tehát olyan, mint Szerbia a háború alatt.
"Kommunista diktatúra van, de nem rosszabb az élet, mint mondjuk Ukrajnában"
Belarusz kb. román szint, ráadásul mesterségesen (orosz segítséggel) pumpálják az életszínvonalat, tehát egész tűrhető hely, más kérdés, hogy ha ezt a Kádár-típusú patyomkinvilágot egyszer nem tartják tovább fent, akkor mekkorát fognak koppanni.
Ukrajnát kár idekeverni, egy jobban szituált afrikai ország szintjén van.
"ugyanakkora Földi Pokol, mint Észak-Korea"
Nincs olyan, hogy földi pokol. Egyébként Észak-Koreában is jobb élni, mint mondjuk Eritreában, Szudánban, Zimbabwéban stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!