Így 20 év távlatából az a véleményetek, hogy hülyék a líbiai forradalmárok?
Nem. Nem a GDP csökkenés hiányzik nekik, hanem a szabadság.
Tudod a szocializmusban mi sem éheztünk. Nem azért volt rendszerváltás. Hanem azért, mert nekünk is hiányzott a szabadság.
Pedro
Nem kerül semmi az illuminátus kezébe, ha okosan csinálják.
Kitartónak kell lenni, és áldozatokat kell vállalni! 42 évig hagyták, hogy egy szellemi fogyatékos vezesse őket. Most kifizetik a here-vere árát. Jobb később, mint soha.
Szurkolok nekik, és remélem, hogy a nyugat nem fog beleavatkozni!
Jobb volt? Gondold csak végig.
Jobb-e egy családnak, hogy ha jobban akar élni, akkor felvesz hitelt, amiből aztán telik jó kajákra, tengerparti nyaralásra, emeletes házra, úszómedencére, stb. Tehát "jól élnek". Aztán mikor rájönnek, hogy a hitelt vissza is kell fizetni, akkor sírnak, hogy most milyen sz@r nekik, meg hogy nem telik kaviárra, és milyen jó volt akkor, amikor hitelből éltek...
Hát ez tipikusan a máról-holnapra élés filozófiája. Tessék tudomásul venni, hogy SEMMIT nem adnak ingyen. A jólétet sem.
Én a Kádár-korszakban voltam gyerek. Igen, valóban "jó volt", megvolt mindenem ami egy gyereknek szükséges, gyakran több is. Persze hogy jó volt. De akkor SENKI nem mondta, hogy később, felnőtt koromban pont ezekre a dolgokra felvett hiteleket kell majd törlesztenem (meg persze amit még azóta elcsesztek kedves politikusaink). Szerintem jobb lett volna, ha akkor kicsit kevesebb jut, cserébe most nem lennénk így eladósodva.
Szóval a LÁTSZÓLAGOS jólét nem egyenlő azzal, hogy TÉNYLEGESEN jól élünk. Ha ennek fényében vizsgálod a Kádár-rendszert, már nem is olyan jó.
Pedro
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!