Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi folyik ott Kairóban?

Mi folyik ott Kairóban?

Figyelt kérdés
2011. jan. 29. 21:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
61%
A Gyöngyös.
2011. jan. 30. 14:44
 12/21 anonim ***** válasza:

"A nép meg akarja dönteni a korrupt elnök hatalmát, akinek a nyugatot kiszolgáló rendszere már évtizedek óta élősködik az országon, a gyarmati sorban sem látott szegénységet hozva az emberek nagy részére."

Egyetértek! Ez így van!

2011. jan. 30. 15:43
 13/21 anonim ***** válasza:
55%

"A nép meg akarja dönteni a korrupt elnök hatalmát, akinek a nyugatot kiszolgáló rendszere már évtizedek óta élősködik az országon, a gyarmati sorban sem látott szegénységet hozva az emberek nagy részére. "

Egyiptom nyomoráért a túlzott népszaporulat, valamint az iszlám, mint vallás és ideológia a fő felelős. Az Amerikával szövetséges Mubarak-rezsim eddig legalább az amerikai segélyekkel és a turizmusból származó dollármilliárdokkal valamennyire talpon tudta tartani az országot. Egy iszlamista hatalomátvétellel ez is alighanem el fog szállni.

2011. jan. 30. 16:52
 14/21 anonim ***** válasza:

Egyiptomban tanultam!

Amit láttam, az, hogy Egyiptomban a Mubarak által kiszolgáltatott ország, az usa vérszívásától szenved.

Barátom egy olaj kitermelő mezőn dolgozott.

Mesélte, hogy Egyiptomban annyi olaj van mint az Öbölben. Mubarak megkötötte a megállapodást az amerikai cégekkel, hogy ha felépítenek kutakat, akkor a kitermelt olaj 50%-át vihetik, a maradékot pedig megveszik, az amcsik, amit később drágábban visszavásárol az állam.

Az iszlámnak ehhez semmi köze!

2011. jan. 30. 16:59
 15/21 anonim ***** válasza:
52%

"Egyiptomban tanultam!"

Ez valami bizonyítvány arra, hogy te annyira képben vagy az ottani helyzettel?!!!

"Amit láttam, az, hogy Egyiptomban a Mubarak által kiszolgáltatott ország, az usa vérszívásától szenved."

Hát persze, még véletlenül sem attól, hogy túlszaporodták a területük eltartóképességét!!!

"Barátom egy olaj kitermelő mezőn dolgozott.

Mesélte, hogy Egyiptomban annyi olaj van mint az Öbölben."

És ő mi? Geológus? Hogy csak úgy megmondta, hogy ott több az olaj? Ugyan már!

"Mubarak megkötötte a megállapodást az amerikai cégekkel, hogy ha felépítenek kutakat, akkor a kitermelt olaj 50%-át vihetik, a maradékot pedig megveszik, az amcsik, amit később drágábban visszavásárol az állam."

Tényleg? Ilyen hülye mesét! Akkor miért van, hogy az a szemét USA dollármilliárdokat költ a szaúdi és egyéb öbölmenti olajra? És ha ő ilyen csúnya, akkor hogy lehet, hogy ebből azok az országok tejben vajban fürdenek a gazdagságban? Felhőkarcoló a sivatagban, sípálya, stb...

"Az iszlámnak ehhez semmi köze!"

Tényleg? Nem az iszlám miatt ontják a gyerekeket? Így jön oda!! Egyszerűen túlszaporodtak! Az meg az iszlám miatt van.

2011. jan. 30. 17:19
 16/21 anonim ***** válasza:

:D

Kinyilatkoztatásokat teszel. Vicces!

2011. jan. 30. 18:23
 17/21 A kérdező kommentje:

12:20 ,tájékozódtam és pont hogy nem fanatikusan nyugat ellenes csoport a muzulmán testvériség [link]

tanulság: Mielőtt az egyiptomi iszlámisták ellenes dolgokat kezdenél mondani (amiknek utánna sem nézel) kezdj el olvassni, tájékozódni..

2011. jan. 30. 19:11
 18/21 A kérdező kommentje:
2011. jan. 30. 19:20
 19/21 anonim ***** válasza:

"12:20 ,tájékozódtam és pont hogy nem fanatikusan nyugat ellenes csoport a muzulmán testvériség [link]

tanulság: Mielőtt az egyiptomi iszlámisták ellenes dolgokat kezdenél mondani (amiknek utánna sem nézel) kezdj el olvassni, tájékozódni.."

Tiszelt kérdező! Azt az indexes cikket én is olvastam, de nem fogom készpénznek venni azt a szennylapot. Csak egy szenzációhajhász dilettáns banda. Én inkább a tanult külpolitikai szakértőknek hiszek. Másrészt rögtön utánna ott van ez is:

[link]

És ha már megfelelően akarsz tájékozódni, akkor:

[link]

[link]

2011. jan. 30. 20:10
 20/21 anonim ***** válasza:

"tanulság: Mielőtt az egyiptomi iszlámisták ellenes dolgokat kezdenél mondani (amiknek utánna sem nézel) kezdj el olvassni, tájékozódni.."

Te meg jó lenne, ha nem oszanád itt az észt egy cikk elolvasása után. Főleg úgy, hogy nem én írtam ki ezt a kérdést! Látszik mennyira vagy tájékozott!

2011. jan. 30. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!