Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A kárpátaljai ruszinok, hogy...

A kárpátaljai ruszinok, hogy viszonyulnak a magyarokhoz?

Figyelt kérdés
Mert az 100% ,hogy az ukránokat utálják ,mivel nem adtak nekik ,se autonómiát ,de még kisebbségi jogokat sem.
2011. jan. 29. 21:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
77%
Hát az már biztos hogy az ukránokat gyólölik amiért leukránozzák őket, a szlovákok már lejáratták magukat előttük, maradtunk mi akikkel több száz éven át békében éltek és 1920-ban támogatták a Magyarországhoz csatlakozást. Viszont előbb végleg le kéne hagynunk Ukrajnát fejlettségileg...
2011. febr. 3. 16:29
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Kárpátaljának tényleg nálunk lenne a legjobb helye.
2011. febr. 3. 18:32
 13/18 anonim ***** válasza:
10%
előbb idehaza kéne rendet tenni, utána jöhetnek ezek a kérdések, amíg idehaza nincs rend addig ne csatoljanak inkább semmit se vissza hozzánk, ez a realitás
2011. febr. 3. 19:11
 14/18 anonim ***** válasza:
41%
A kárpátaljai ruszinoknak már jó része beolvadt ukránnak, és ők is úgy utálják a magyarokat mint a született ukránok,
2013. szept. 12. 10:59
 15/18 anonim válasza:
100%

15 éves koromig(utána még 4 évig minden nyáron) kint éltem egy nagy faluban(8000 fős), amelynek 20 %-a magyar, a többi ukrán, orosz, ruszin.Voltak akik utálták egymást (mert más nemzetiségű), ukrán ruszint, ruszin oroszt, magyar ukránt stb stb stb. Akkor ért véget a kommunizmus és az új rendszer nagyon gyenge volt(rendőrt nagyon ritkán láttunk, az összes korrupt volt), tehát a fiatalok közt az éjszakában nagy verekedések voltak. Én valamiért egy vegyes baráti társaságba keveredtem ( minden nemzetiségből volt benne ), és mi voltunk a legerősebbek, nagyon féltek tőlünk, köztünk csak viccelődés tárgya volt a nemzetiségek közti gyűlölködés. Tehát tapasztalatból állítom minden esetben az fogja átvenni az irányítást arra felé aki össze tudja fogni a nemzeteket, és összetartásra biztatja őket. A média már abban az időkben is próbált viszályt kelteni, és a nacionalisták is megjelentek a rendszerválltással, de ha egy ukrán csapat megtalált bennünket a baráti társaságban lévő ukránok ugyanúgy verték a saját nemzetiségüket, és ez más nemzetiségekkel kapcsolatosan ugyanígy volt.

Az öregek szerint a "magyarok alatt" nagyok voltak az adók és nagyon szigorúak voltak a csendőrök, a hatóságok csak magyarul voltak hajlandóak beszélni más nemzetiségűekkel, ez mélyen megmaradt bennük és gyerekeikben is. Magyarország akkor kapja vissza régi területeit ha azok vissza is akarnak csatlakozni hozzá, ehhez sokkal vonzóbb élletkörülményeket kell teremteni, és elfelejteni a nacionalizmust. Ennek ellenére látok rá esélyt, Magyarország határai sokszor módosultak az elmúlt ezer évben, és a történelem ismétli önmagát.

2013. szept. 27. 23:54
 16/18 A kérdező kommentje:
# 15 Érdekes történet és mindenféleképpen tanulságos, köszi, hogy megosztottad.
2013. szept. 28. 03:33
 17/18 anonim ***** válasza:

A kárpátaljai magyarok rendesek, normálisak, szeretik az ittenieket.

Az már egy másik kérdés, hogy a magyarországi magyarok megérdemlik-e a tiszteletet, mert sokan (nem mindenki) leukránozzák a kint rekedt magyarokat.

2013. dec. 30. 12:44
 18/18 anonim ***** válasza:
83%

És most jöttem rá, hogy nem is a kérdésre válaszoltam.

Sorry.

2013. dec. 30. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!