Az oroszok jobb fejek, mint az ukránok?
Hallottam, hogy ugye Ukrajnában kétféle fő politikai irányzat van: Egy nemzetköziesebb, nyugodtabb, aminek a főbb képviselői az ukrajnában élő oroszok. Ezeknek semmi baja nincsen a kárpátaljai magyarokkal és egyéb kisebbségekkel.
A másik ágazat, az ukrán nacionalizmus. Ez főleg Nyugat-Ukrajnában domináns. Mindenhova az ukrán nyelvet akarják bevezetni, holott az átlagemberek az egész ország területén oroszul beszélnek egymással, és nagyon lenézik Ukrajna nem-ukrán lakóit. Radikálisan vallásosak. Nagyon pattognak, hogy Ukrajna így-úgy, pedig ők vannak kisebbségben Ukrajnában. Mániájuk az EU-ba való bekerülés, pedig nacionalizmusuk és középkorias világnézetük, pont, hogy egyre távolabb sodorja őket az EU-tól.
Mi az igazság ezekből az állításokból?
"Az oroszok jobb fejek, mint az ukránok?"
Mindkettő között van elég jó fej és elég hülye.
"Hallottam, hogy ugye Ukrajnában kétféle fő politikai irányzat van: Egy nemzetköziesebb, nyugodtabb, aminek a főbb képviselői az ukrajnában élő oroszok. Ezeknek semmi baja nincsen a kárpátaljai magyarokkal és egyéb kisebbségekkel."
Ez nem "nemzetközies", hanem orosz álláspont. Persze hogy nincs baja a magyarokkal, mert mindenkivel jóban van, akik gyengítik az ukránokat.
"A másik ágazat, az ukrán nacionalizmus."
Ez kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy Magyarországon az LMP mellett a másik irányzat a Jobbik. Az ukránok nem mind nacionalisták és nem mind szavaznak nacionalista pártokra. Az ukrán nacionalisták legjobb választási eredménye 5% volt, Lvov régióban, a 2010-es elnökválasztáson. Szóval enyhe túlzás úgy beállítani, mintha az ukrán nacionalizmus lenne az oroszbarát irány fő alternatívája.
"Mindenhova az ukrán nyelvet akarják bevezetni, holott az átlagemberek az egész ország területén oroszul beszélnek"
Az átlagemberek az ország kb. 2/3-án ukránul beszélnek. Az meg, hogy Ukrajnában az ukrán nyelvet akarják előtérbe helyezni, nem furcsa. Franciaországban is a francia nyelvet védik törvényekkel, Magyarországon is a magyar a hivatalos nyelv, nem mondjuk a szlovák vagy a hottentotta.
"középkorias világnézetük"
Ja, te vagy az, akinek a "középkorias"-ozás a fejlövése. Ha tudtam volna, nem gürcölök ennyit komoly válasz írásával...
"Ja, te vagy az, akinek a "középkorias"-ozás a fejlövése. Ha tudtam volna, nem gürcölök ennyit komoly válasz írásával..."
Szívből gratulálok, hogy egy ilyen marhaság miatt máris semmit sem ér a fejedben a kérdésem! Biztos te is egy Lvov-i ukrán vagy! Nemtudom ki azaz "az" akiről beszélsz, akinek mániája a "középkorias-ozás", de úgy vettem észre, hogy az emberek gyakran használják ezt a szót, mind a közéletben, mint a fórumon, amikor valamilyen primitív tulajdonságokkal rendelkező dolgot jellemeznek, szóval gyanítom, hogy legalább ezer "középkorias-ozó" van a fórumon...
"az emberek gyakran használják ezt a szót, mind a közéletben, mint a fórumon, amikor valamilyen primitív tulajdonságokkal rendelkező dolgot"
1. Nem sokat tudsz a középkorról, ha a "primitívséggel" azonosítod. Viszont aki nem tudja a történelmet még bevezető szinten sem, abba kár a sok oktatás, mert pótolnia kell a hiányosságait, mielőtt bonyolultabb szövegeket megérthetne.
2. Én azért úgy gondolom, hogy egy nagy "középkorias"-ozó van a gyk-n, azaz te.
3. Ahelyett, hogy megköszönnéd, hogy így is rámutattam pár súlyos tárgyi tévedésedre, még te hisztizel. Nem vetted észre, hogy ez egy kérdésfeltevő oldal? Megkérdezted, hogy oroszbarátok és nacionalisták között lehet-e választani Ukr.-ban. Leírtam, hogy nem. Most ha nem tetszik a valóság, akkor mi a fenének jössz fel erre az oldalra? Akkor miért nem fanfic-t írsz egy elképzelt vérnacionalista Ukrajnáról?
Nem fogom csak azért szimpatikusnak tartani a középkort, mert mostanában a szélsőjobboldalon és vallásos körökben divat isteníteni az akkori életet!
Én kommunista vagyok, és az ideológiámban nem fér bele az, hogy pozitív szemmel nézzek egy olyan korra, amiben királyok, nemesek és az egyház dominált, a technika primitív volt, a népesség többsége meg rabszolga, szegény jobbágy volt.
10:57
Remélhetőleg majd egyszer kinövöd ezt a színvonalat :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!