Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Széteshet valamikor az USA a...

Széteshet valamikor az USA a tagállamaira?

Figyelt kérdés
Melyek a legszegényebb és leggazdagabb amerikai államok?
2011. jan. 10. 18:35
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem valószínű. Nyilván egységben az erő, közös a nyelv és a pénz.

Van egy nemzeti tudat, mindenki amerikainak vallja magát, büszke rá.

Ez nem olyan mint az EU, hogy sok kis nemzetből áll, és ezért nem olyan szoros a szövetség.

Az USA elbukhat sok mindent, de szerintem, szétesni tagállamokra nem fog. Ha el is bukik nagyon, nem ilyen módon fog.

Szerintem nem igen akar kilépni senki ma már. Régen volt ez a "Republic of Texas" mánia, de ma már ez nem igen jellemző.

Szegényebb régió: déli államok, középnyugat, rozsdaövezetek (alapvetően ezek azok, van persze kivétel)

Egy lista, ha részletesebben érdekel: [link]

[link]

2011. jan. 10. 18:46
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem simán megeshet. Egy időben biztosan azt gondolták, hogy Róma is örök.

Azon kívül nem is annyira homogén az az ország, mint sokan gondolják. Ha rosszra fordul a soruk, szerintem nem tudják sokáig egyben tartani.

2011. jan. 10. 18:56
 3/8 anonim ***** válasza:
82%
miért esne szét?ezt a baromságot honnan szívtad? sztem te összekeverted az EU-val,az USÁ-nak nincsenek tagállaimai,az föderáció
2011. jan. 10. 20:07
 4/8 anonim ***** válasza:
51%
Több politikus azt jósolta, hogy az USA hamarabb szét fog esni, mint Szovjetunó
2011. jan. 10. 21:25
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem alaptalan a felvetés, mivel Texasban polgárháborús helyzet uralkodott 6-8 éve.Mivel ki akartak válni.

Tele lett a tökük az őket szipolyozó és a termelésben részt nem vevő tagállamokból.

Na de erről nem szólt a nemzetközi sajtó.

2011. jan. 10. 22:16
 6/8 anonim ***** válasza:
9%

A világon semmi sem tart örökké! Ez fiacskám egy olyan törvény, amiben még nem volt kivétel!

Az u.s.a. is el fog egyszer tűnni, mint bármi más. És bizony minden nagy birodalom, a felbomlással kezdte ezt.

2011. jan. 11. 00:24
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,főleg az elsőt!
2011. jan. 11. 07:17
 8/8 anonim ***** válasza:

"USÁ-nak nincsenek tagállamai,az föderáció"

Kifejtenéd bővebben?? Mert nagyon érdekelne ebből, hogy jössz ki:D

2011. ápr. 16. 11:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!