Milyen politikai, társadalmi és gazdasági hatásai lennének, ha Törökország csatlakozna az EU-hoz?
Megnyílna egy hatalmas "piac", ami valamennyire megnyújtaná az EU agóniáját, mielőtt széthullik...
Ezenfelül további "iszlamizációhoz" vezetne. A csatlakozás a közeljövőben meg fog történni, mert nyugati országok a piaci, gazdasági köreinek üzleti érdeke ezt kívánja meg. Ez minden mást felülír ebben az esetben is, mint mindíg...
Egy óriási elmaradott ország csatlakozna, ezzel lenyomnák a béreket azokban az ágazatokban, ahol eddig a közép-európai migránsok dolgoztak. A törökök, alálicitálva a magyaroknak, lengyeleknek stb. elárasztanák Nyugat-Európát, kiszorítva az addigi bevándorlókat, akik csalódottan hazajönnének és csinálnák a műsort.
Az EU fejlesztési forrásai ezután főleg Töröko.-ba mennének, Magyarország és a többi hasonló ország még annyi támogatást se kapna, mint eddig (ellenben magasabb hozzájárulásokat fizethetne).
Mivel a törökök nagyon olcsón termelnek és dolgoznak, a magyar, lengyel, cseh, szlovák stb. gazdaság versenyképessége csökkenne, nagy bajba kerülnének gazdaságilag ezek az országok.
Európa látványosan iszlamizálódni kezdene, ennek hatására egyre több országban hatalomra kerülne a szélsőjobb, aztán szépen felbomlana az EU.
nem értem az iszlamizáció-rettegőket! Szerintetek most is iszlamizálódik az EU nem? akkor mit paráztok? amúgy utolsó munkaerőpiaci elemzésével egyetértek! :D
Azonkívül azért van lehetőség korlátozásokra, meg lehet szépen kerülni azt a Szabad munkaerőáramlás című mókát! :D
ma 20:02
Az EU már rég nem iszlamizálódik, egyrészt mert a bevándorlást korlátozzák, másrészt mert kivándorlással és beolvadással az EU-beli muszlimok folyamatosan pozíciót vesztenek. A szélsőjobbos riogatás a muszlim Európával kapcsolatban olyan folyamatokon alapul, amik kb. a 90-es években voltak jellemzőek, de már vagy 10 éve nem azok.
Viszont ha Törökországot felvenné az EU, akkor ismét előtérbe kerülne ez a téma és ezúttal sokkal komolyabban.
"Az EU már rég nem iszlamizálódik, egyrészt mert a bevándorlást korlátozzák,"
Erről hallottam.
"másrészt mert kivándorlással és beolvadással az EU-beli muszlimok folyamatosan pozíciót vesztenek."
Ez igaz, de erről van-e valami statisztika? Ezt egyáltalán hogy mérik?
Mert mi van akkor hogy ha látszólag beolvadt, de mondjuk a városában a hasonló származásúak kerülnek többségben és akkor előjön ez úgy, hogy bevezetik a sáriát stb. Megtehetik mert ők lennének többségben.
"...olyan folyamatokon alapul, amik kb. a 90-es években voltak jellemzőek, de már vagy 10 éve nem azok."
Erről én lemaradtam! Létszi valami linket tudnál róla adni? Egyébként mi volt akkor? - én nagyon fiatal voltam akkoriban.
Amúgy engem a politikai rész abban érdekelne, hogy az USA azzal dobálózik, hogy ha nem vesszük fel őket akkor eszkalálódik a muszlim fundamentalizmus. Ez igaz? Konszolidálná a helyzetet a muszlim világban a tagságuk? Engem ez valahogy nem győzőtt meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!