Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Milyen politikai, társadalmi...

Milyen politikai, társadalmi és gazdasági hatásai lennének, ha Törökország csatlakozna az EU-hoz?

Figyelt kérdés
2010. dec. 20. 10:54
 1/9 anonim ***** válasza:
10%

Megnyílna egy hatalmas "piac", ami valamennyire megnyújtaná az EU agóniáját, mielőtt széthullik...

Ezenfelül további "iszlamizációhoz" vezetne. A csatlakozás a közeljövőben meg fog történni, mert nyugati országok a piaci, gazdasági köreinek üzleti érdeke ezt kívánja meg. Ez minden mást felülír ebben az esetben is, mint mindíg...

2010. dec. 20. 11:00
 2/9 anonim ***** válasza:
65%
Még több muzulmán bevándorló, még több bűnözés.
2010. dec. 20. 12:05
 3/9 anonim válasza:
54%
Muszlim, cigány összecsapások :D
2010. dec. 20. 12:13
 4/9 anonim ***** válasza:

Egy óriási elmaradott ország csatlakozna, ezzel lenyomnák a béreket azokban az ágazatokban, ahol eddig a közép-európai migránsok dolgoztak. A törökök, alálicitálva a magyaroknak, lengyeleknek stb. elárasztanák Nyugat-Európát, kiszorítva az addigi bevándorlókat, akik csalódottan hazajönnének és csinálnák a műsort.

Az EU fejlesztési forrásai ezután főleg Töröko.-ba mennének, Magyarország és a többi hasonló ország még annyi támogatást se kapna, mint eddig (ellenben magasabb hozzájárulásokat fizethetne).

Mivel a törökök nagyon olcsón termelnek és dolgoznak, a magyar, lengyel, cseh, szlovák stb. gazdaság versenyképessége csökkenne, nagy bajba kerülnének gazdaságilag ezek az országok.

Európa látványosan iszlamizálódni kezdene, ennek hatására egyre több országban hatalomra kerülne a szélsőjobb, aztán szépen felbomlana az EU.

2010. dec. 20. 18:18
 5/9 anonim ***** válasza:

nem értem az iszlamizáció-rettegőket! Szerintetek most is iszlamizálódik az EU nem? akkor mit paráztok? amúgy utolsó munkaerőpiaci elemzésével egyetértek! :D

Azonkívül azért van lehetőség korlátozásokra, meg lehet szépen kerülni azt a Szabad munkaerőáramlás című mókát! :D

2010. dec. 20. 20:02
 6/9 anonim ***** válasza:

ma 20:02

Az EU már rég nem iszlamizálódik, egyrészt mert a bevándorlást korlátozzák, másrészt mert kivándorlással és beolvadással az EU-beli muszlimok folyamatosan pozíciót vesztenek. A szélsőjobbos riogatás a muszlim Európával kapcsolatban olyan folyamatokon alapul, amik kb. a 90-es években voltak jellemzőek, de már vagy 10 éve nem azok.

Viszont ha Törökországot felvenné az EU, akkor ismét előtérbe kerülne ez a téma és ezúttal sokkal komolyabban.

2010. dec. 20. 20:15
 7/9 anonim ***** válasza:
52-es részben egyetértek veled, hasonló álláspontot képviselünk, csak neked ez nem jött le (vagy én fogalmaztam félreérthetően)
2010. dec. 20. 20:48
 8/9 A kérdező kommentje:

"Az EU már rég nem iszlamizálódik, egyrészt mert a bevándorlást korlátozzák,"

Erről hallottam.

"másrészt mert kivándorlással és beolvadással az EU-beli muszlimok folyamatosan pozíciót vesztenek."

Ez igaz, de erről van-e valami statisztika? Ezt egyáltalán hogy mérik?

Mert mi van akkor hogy ha látszólag beolvadt, de mondjuk a városában a hasonló származásúak kerülnek többségben és akkor előjön ez úgy, hogy bevezetik a sáriát stb. Megtehetik mert ők lennének többségben.

"...olyan folyamatokon alapul, amik kb. a 90-es években voltak jellemzőek, de már vagy 10 éve nem azok."

Erről én lemaradtam! Létszi valami linket tudnál róla adni? Egyébként mi volt akkor? - én nagyon fiatal voltam akkoriban.

Amúgy engem a politikai rész abban érdekelne, hogy az USA azzal dobálózik, hogy ha nem vesszük fel őket akkor eszkalálódik a muszlim fundamentalizmus. Ez igaz? Konszolidálná a helyzetet a muszlim világban a tagságuk? Engem ez valahogy nem győzőtt meg!

2010. dec. 20. 22:03
 9/9 anonim ***** válasza:
Sok igazság van az eddig leírtakban és sok a kitaláció, riogatás vagy feltételezés, jóslás! Igazán senki nem tudja pontosan, milyen hatása lenne Törökország felvételének, mivel túl nagy és bonyolult ország, és itt nem az iszlám csak a probléma. Életszínvonalban pl. a keleti és nyugati területek között 17-20x-os (!) különbségek vannak (összehasonlítva nálunk ez 3-4x-es!!!!). Az EU ezért (is) húzza-halassza a felvételt. A lényeg a gazdasági érdek, minden mögött ezt kell keresni. Ny.-Európának új és új piac kell.... de mit fognak csinálni az óriási (és egész fejlett) török mezőgazdasággal? A politika fog dönteni (ami nem más, mint koncentrált gazdaság - mondta Lenin...), mert 1952-ben is simán felvették a NATO-ba, amikor a Boszporuszra szüksége volt a Nyugatnak, anélkül, hogy bárki aggódott volna a belső "demokráciáért". Ha komolyabban érdekel a téma, akkor innen tájékozódhatsz, mármint török nézőpontból: [link]
2010. dec. 23. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!