Nagy Szlovák királyok? Mondanátok párat? Plz :D
Mondj egy mai királyságot, ami többre vitte, mint egy mai köztársaság!
Anglia, Spanyolország, Hollandia.
"A demokrácia a legrosszabb kormányzási forma - nem számítva az összes többit, amellyel az emberiség időről időre megpróbálkozik."
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
W. Churchill.
USA - Nagy-Britannia (ezt én inkább a köztársaságokhoz sorolnám, mert Winston Churchill jut eszünkbe a VH-s Angliáról, és nem György(?) király, de patthelyzet)
USA-Spanyolország - ezt leginkább az amerikai-spanyol háborúk mutatták meg, hogy a spanyoloknak lejárt az idejük
USA-Hollandia - megint csak az USA
Másrészt a mai királyságok (Spanyolország, Anglia) messze nem akkora erejűek, mint a köztársaságok (Németország, Franciaország).
Érdekes a felvetés, de például az emberiség arányaiban legnagyobb szabású, és legmeghatározóbb alkotásai "önkényuralom", "diktatúra" idején születtek.
Furcsa módon a piramisok, a kínai fal, a Stonhenge, és a "világ hét csodája" nem köztársasági államforma idején születtek.
Lehetséges, hogy vannak előnyei a központi vezetésnek. A demokratikus rendszer olyan, ahol két féleszűnek nagyobb érdekérvényestő képessége, mint egy éppeszűnek.
"Azt gondolom, hogy a királyság, a monarchia, hatékonyabb államforma a demokráciánál."
Én meg azt gondolom, hogy nem!
tegnap 02:27
Szerintem a bonobo fejlettebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!