Ha lesz háború Észak és Dél Korea között akkor azt melyik nyerné meg és melyiket melyik ország támogatná?
"és az se felejtsük el hogy Usa mostanában elég sokat háborúzott és nem igazán nyerte meg hiába rohanta le az országot"
Szerinted nyerni akarnak?
"és Kína az usa legnagyobb hitelezője
kína ki tudja nyírni az usa gazdaságát legalább is gazdasági válságot tudna csinálni amivel ő maga is rosszul jár "
Nem tudná, de nem is akarja. Ha Kína nem tud majd kinek exportálni, akkor elég nagy bajok lesznek odahaza. Amerika és a kezében lévő gazdasági-pénzügyi érdekcsoportok ellenőrzik a világ kereskedelmének, alapanyag kitermelésének, feldolgozóiparának jó részét. Ők a Kínába exportált élelmiszert másnak is el tudnák adni, az addig Kínába telepített összeszerelésre épülő ipart pedig teszem azt Indiába is áttehetik egyik napról a másikra. Ezzel a kínai vezetés is tisztában van persze,és nem keresi a bajt fölöslegesen.
Egy ilyen koreai háborút természetesen Dél-Korea nyerne. De legyünk realisták, É-Korea sem akar háborút, pusztán nyomásgyakorlásnak szánja ezeket a katonai erőfitogtatásokat, hogy több élelmiszersegélyt csikarhasson ki a világtól.
Másrészt Kína azért a háttérben alighanem eléggé rajta tartja a kezét a Kim-rezsimen, egy háborút aligha engednének meg nekik. Peking számára a jelenlegi észak-koreai rendszer és viszonyok megfelelnek, egy háborúhoz viszont semmi érdeke sem fűződne.
Szerintem ha USA beavatkozna akkor az Oroszok segítenének Észak Koreának kifejtem miért:Már régóta tudjuk ,hogy Amerika és Oroszország nem szívlelik egymást.Az Oroszok mint jól tudjuk kommunista ország mint Észak Korea.
DE szerintem ha háború lenne Dél Korea lenne a győztes a hadászati fejlettsége miatt...Viszont a megszállottság meg a másik oldalra jellemző.az biztos hogy érdekes kimenetelű háború lenne,de reménykedjünk a legjobba ,hogy nem lesz háború és eltudják simítani a dolgokat remélem hasznos volt a véleményem
Ha az első körben észak sikeresen bevetné az atomot, az USA lekötöttsége okán Afganisztgán és Irak egy az egyben ugrana. (egy-két kaukázusi orosz kisállamot is talán magával sodorva)
Vész esetén a Szíria-Libia-Irán-palasztinok(több ország)tömb NEM AZ USA oldalán csatlakozna le, s e mellet vallási alapon a gazdag olajállamokban is belharcokra számíthatnának.
Azonkívül ott van Pakisztán, és ha minden megremeg, az Oroszok is elgondolkodnak"világpolitikai szerepükön". (addig nem)
"Az Oroszok mint jól tudjuk kommunista ország mint Észak Korea."
Halló, te melyik bolygón élsz? Oroszország hol kommunista? Talán már Hruscsov óta sem volt az!
Nem, valóban nem kommunisták.
De mind a mai napig nem tudták feldolgozni világpolitikai vezető szerepük elvesztését. És ez a távol-keleti orosz maszek kisállat-kereskedötől az államelnökig érvényes!
A kinaiak ebből az egészből -most, hogy szalad a szekér- nagyon ki akarnának maradni.
"De mind a mai napig nem tudták feldolgozni világpolitikai vezető szerepük elvesztését. "
Oroszország napjainkban egyre jobb viszonyt ápol Amerikával, az EU-val és a NATO-val. Az oroszok világpolitikai szerepük erősítését ezek mellett és nem ellenük szeretnék véghezvinni. Ebben a Nyugat is jó partnerük, lásd pl. Obama nemrég visszaengedte Ukrajnát a Moszkva érdekszférájába. É-Korea nem játszik komoly szerepet az orosz külpolitikában.
Elnézést kérek mindenkitől hogy a világ legnagyobb hülyeségét írtam nincs rá indokom miért írtam azt...
Utólag is sajnálom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!