Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az EU -s országoknak miért...

Az EU -s országoknak miért kell továbbra is Ukrajna mellé állnia?

Figyelt kérdés

Ukrajna támogatása amerikai érdek volt, amin egész Európa veszített, ebbe beleértve Ukrajna orosz lakosságát is, akik már 2014 előtt külön szerettek volna válni.

Most viszont, hogy maga Amerika unta meg a háborús politikát, már nem tartanak a hátunknak pisztolyt.

tegnapelőtt 08:58
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:

“hogy valaki Európában az erősebb fél jogán feljogosítsa magát területszerző háborúk elindítására.”:

Nem Oroszország indította a háborút. Oroszország csak beavatkozott egy polgárháborúba, ami már 2014 óta ment és Oroszország nélkül is kirobbant volna (csak nem lett volna ennyire sikeres).

tegnapelőtt 14:23
 22/43 anonim ***** válasza:

A háború nem 2022-ben kezdődött. 2014-ben szállta meg Oroszország katonailag a Krímet.

tegnapelőtt 14:27
 23/43 anonim ***** válasza:
#21 hibás megközelítés; Oroszország előszeretettel bujtogatja a külföldön élő orosz kisebbségeket illetve használja őket a feszültségkeltésre. Ez pontosan látszik a Baltikumban, Moldáviában (Transznyisztrija). Ukrajnának semmilyen érdeke nem volt az oroszokat hergelni vagy háborúba keveredni velük. De megvédenie magát egy agresszorral szemben igenis joga van minden államnak. Neked mint főszuverenistának kellene ezt a legjobban tudni!
tegnapelőtt 14:28
 24/43 anonim ***** válasza:

"Igen, erőszakkal elrománosították a területet. Ugyanezt csinálják az ukránok az oroszokkal."

Feleslegesen próbáltam bővíteni az ismereteidet, el sem olvastad, igaz?

tegnapelőtt 14:29
 25/43 anonim ***** válasza:

#20. Nem értetted meg, amit írtam. Akkor haragudtunk, hogy nem segített nekünk senki az oroszok ellen. Most meg azért haragszunk, mert segítenek...Ez a kognitív disszonancia tankönyvi példája.

Tényleg komoly pofával képesek vagyunk kiállni amellett, hogy ne segítsen senki Ukrajnának, miközben mi tudjuk a legjobban, a történelmünkből fakadóan, hogy mi történik ez esetben?

15-ös voltam.

tegnapelőtt 14:53
 26/43 A kérdező kommentje:

“Feleslegesen próbáltam bővíteni az ismereteidet, el sem olvastad, igaz?”:

De elolvastam, de ettől még ez a helyzet.

tegnapelőtt 18:28
 27/43 A kérdező kommentje:

Nem mondom, hogy az oroszok ártatlanok, de ez nem egy egybites probléma, ahol vannak jók meg gonoszak.

Ez egy komplex kérdés ahol mindkét oldalnak megvan az igazsága, illetve a mögöttük áló erőknek meg az érdekeik.

Ha nekünk nem fűződik érdekünk a területhez (vagy ezt nem tudjuk érvényesíteni), a legjobb amit tehetünk, hogy kimaradunk a háborúból.

tegnapelőtt 18:31
 28/43 A kérdező kommentje:
Vagy az EU csatlakozhat Oroszország oldalán és megkaphatjuk Ukrajnát, a lengyelek pedig Lvov környékét just sayin
tegnapelőtt 18:33
 29/43 anonim ***** válasza:

#27 a helyzet még annál is komplexebb mint hogy azt gondolnád. Tudod te mennyi kettős identitású van akinek az egyik szülője orosz a másik meg ukrán..?! Ők hova álljanak?

Ilyen családokkal tele van Ukrajna (meg amúgy Oroszország is)

tegnapelőtt 20:15
 30/43 A kérdező kommentje:

30: És az ukránok őse is orosz volt egyébként.

29: Viszont a videót, ahol ezt oroszok elmagyarázták a youtube -on, törölték valamiért, így egyelőre nem tudok válaszolni erre.

tegnapelőtt 20:17
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!