Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Nem gyorsultak fel a történelm...

Nem gyorsultak fel a történelmi események?

Figyelt kérdés
Nekem az az érzésem, sőt tapasztalatom, ha egy nap kihagyom a híreket, és félreteszek néhány érdekes videót, hogy majd később megnézem, mert nincs rá időm, másnap már új fejlemények vannak, és meg se érdemes már nézni, mert túlhaladta a világ. Volt valaha a világtörténelemben, hogy ilyen sűrün jöttek a fontos események? És már korábban is elindult ez a besűrűsödés, nem? Mit jelez ez? Vagy csak beképzelem?

tegnapelőtt 08:28
 1/7 Fsms ***** válasza:
93%
Internet korát éljük , ez a kor sajátossága.
tegnapelőtt 08:30
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Milyen fontos események jönnek sűrűbben, mint máskor?
tegnapelőtt 08:49
 3/7 anonim ***** válasza:
Alapvetően gyorsabb és gyorsuló világot élünk. Csak néhány generációval ezelőtt is átlag jobbágyként ugyanaz volt a tudásod a világról, mint az apádnak, nagyapádnak, dédapádnak.
tegnapelőtt 09:04
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
De, én is úgy érzem, mintha valami gyorsvonaton ülnék, amiből időnként leszakadnak vagonok, kiesnek emberek, néha elmegy a mozdonyvezető WC-re...
tegnapelőtt 09:19
 5/7 anonim ***** válasza:

Gyorsabbak a hírek. Meg megváltozott a jellegük is. Hírközlésből, híradásból inkább szekértáborok lettek, ahol más híreket, eseményeket más-más módon közölnek. Ha közlik.

Viszont maga a média inkább meghatározott érdekkörök kedvén és mentén manipulálja az olvasót.

Nyomtatott formában olvastam egyszer egy a hírekről. Arról részletesen írnak. Pl. Elmondják, hogyan dezinformálnak tudazosan, meg ami meglepett, és szerintem is van valóságalapja azaz, hogy "régen azt tekintették hírnek, ami nem volt "beközölve"".

Lásd egy példát: az oszmánok Nándorfehérvárnál összevonják a csapataikat, de közlik, hogy csak hadgyakorlat, nem kell megijedni. A hír pedig az, amit valójában megtudnak az.ellenséges táborból, vagy pletyka szinten kiszivárog.

tegnapelőtt 09:34
 6/7 anonim ***** válasza:
“There are decades where nothing happens; and there are weeks where decades happen.” - Lenin
tegnap 23:09
 7/7 anonim ***** válasza:

Lenint idézni elég gáz.

Ateusta-materialista seggfej és idióta, veszélyes kiadásban. Mármint a Lenin nevű roncs.

ma 00:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!