Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Valóban független külpolitikáv...

Valóban független külpolitikával foglalkozó youtube podcastet tudtok?

Figyelt kérdés
Szeretnék függetlenül tájékozodni, de már elegem van hogy midnenhol a fideszes, trump propagandát nyomják... ultrahang, Nógrádi Gyuri bácsi, Robert C Castel, patriota, bármit dob a youtube annyira azt érzem, hogy csak trump, csak oroszok, csak fidesz... Tudom nehéz politizálni politikamentesen, de tényeken alapuló podcast nincs? Sem Ukrán sem Orosz, sem EU ellenes, Se amerika ellenes..egyszerüen csak egy átlagos podcast, ahol nem csak az egyik fél álláspontját mondják ujra és ujra... biztosan van a másik szempontjábol is elfogadható érv, tény.. legyen ez Ukrajna, Oroszország, Amerika, EU... tökmidnegy :)
ma 15:12
 1/9 anonim ***** válasza:
36%
Pityinger László Dopeman.
ma 15:18
 2/9 anonim ***** válasza:
41%

Nincs olyan, hogy független.

Te is egyből besorolod a neked nem tetszőket valahová. Éppen így nevezhetem én pont őket függetlennek és a másféle, nekem nem tetsző podcastokat meg elfogultnak, ilyen vagy olyan oldalainak.

Akkor tudsz te független véleményt alkotni ha mindenféle véleményt, műsort megismersz.

ma 15:19
 3/9 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy tudjuk az ATV is melyik oldalhoz tartozik, de nagyon sok esetben tud egy olyan függetlennek ható ( ami lehet beetetés :D ) véleményt formálni amikor azért mind a két oldal álláspontát elmonják és nem elhallgatja Lehet Gyurcsányt kellene megkeresnem van e podcastje, és akkro a jobbról be tudnék menni középre :D
ma 15:23
 4/9 anonim ***** válasza:
24%
Krausz Tamás
ma 15:23
 5/9 anonim ***** válasza:
56%
Robert C Castel
ma 16:05
 6/9 anonim ***** válasza:

A külpolitika szóban benne van, hogy politika, így nem igazán lehet független. Külpolitika esetén ráadásul közbejátszik még a biztonságpolitika és gazdaságpolitika is... ergo nemigen lehet függetlenkedni benni, max a nézeteket ütköztetni.

A külpolitika nem olyan, mint például a gazdaság, amiben -ahogy fogalmaztad - lehet "függetlennek ható"-nak lenni. Mert a gazdaság számokon, tényeken alapul. Ez az oka, amiért bárki gazdasági szakembert megkérdeznek a magyar gazdaság állapotáról megemlíti a kormány hiányosságait, elképzeléseinek szakmai hibáit. Ezért esetleg "függetlennek hathatnak" ezek a szakemberek holott csak látják a számokat és a saját (nemzetközi) szakmai reputációjukkal játszanak, ha szakértőként, meghívott vendégként elkenik ezeket.

ma 16:25
 7/9 anonim ***** válasza:
50%

Nagyon sokan úgy néznek politikai műsorokat, hallgatnak elemzőket, hogy arra rávetítik a saját politikai nézetüket, és ha az elemző egyszer átlép a vörös vonalon, nem tetsző vélemény fogalmaz meg, onnantól be van sorolva a hallgatónál, nem hogy nem független, de bérenc.

Szerintem nem is kell, hogy az elemző politikailag független legyen, olyan nem létezik, de tudni kellene külön választani, hogy az elemzései a realitáson alapulnak, és nem a vágyait akarja azokba bele vinni.

Nógrádi György ezzel sétált be a csapdába. Mindenki tudta, hogy fideszes, de az elemzései jól ültek, egészen az orosz-ukrán háború kitörése előtti napokig, és ott teljesen félre siklott, az orosz-ukrán háborút képtelen jól elemezni, és az kihat a többi elemzéséére is.

Gorg Spötlet nem tartom jó elemzőnek, mert ő is a saját politikai nézetein keresztül elemez, ráadásul felvett egy furcsa stílust, (Kedveskéim megszólítás, stb)

Az orosz-ukrán háború legjobb elemzője (szerintem) Robert C. Castel.

Róla is tudja mindenki, hogy jobb oldali, de vissza lehet keresni rá, miket mondott hónapokkal, évekkel korábban, és a "jóslatai" mennyire váltak be. Ellenpéldának ott van Bendarzsevszij Anton, meg lehet nézni, hogy az ő jóslatai mennyire ültek.

Ahol fenntartásokkal kezelem Robert C. Castel elemzéseit, az az izraeli-palesztin konfliktus. Érthető módon azt nem tudja külső szemlélőként elemezni, sokszor személyes érzelmek is vezérlik, de még azokkal együtt, vagy éppen azért sok hasznos, számunkra érdekes információt osztott már meg a közel-keleti népekről, azok gondolkozás módjáról.

Megfelelő távolságból annak a térségnek is a legjobb elemzője (ismét szerintem), de az ottani aktuális eseményeknél többször érezhető volt, hogy mikor nem elemez, hanem a saját politikai nézetteit fogalmazza me4g.

Schiffer András is sokak szemében fidesz bérenc, Orbán szekértolója, aki "úgysem mond semmi értelmeset".

Ruszin Szendi Romulusz katona-politikai témában adott nyilatkozatai (mert ő nem elemző) a jobb oldalon voltak népszerűek, de amikor kiderült, hogy csatlakozott Magyar Péterhez, abban a pillantat érdektelen lett, hogy miket mondott, egy áruló nem mondjon semmit - ez jelzi is, hogy a politikai elemzőkhöz is hogy áll a hallgatók többsége.

ma 16:38
 8/9 anonim ***** válasza:
33%

Krausz Tamás a legjobb, nem értem azt a kettő embert, aki lepontozta.

Leírnátok?

ma 16:58
 9/9 anonim ***** válasza:

szerintem inkább nincs, vagy nagyon kevés a független, mert egy elemző abból kap jó fizetést hogy valahová meghívják, és nyilván a narratíva függ a megbízótól, tehát nem fogsz az m1-en kormánykritikát hallani, de az atv-be se sűrűn fogsz hallani kormányt dicsőítő szavakat. a független meg esetleg csinál egy yt csatornát v blogot és támogatásokból tartja fenn, ez pedig nem lesz elég hogy megéljen belőle.

azért tegyük hozzá hogy a kormánypropagandisták álláspontjai még mindig közelebb vannak a valósághoz mint a másik táboré, gondolok itt tarjányira, bendarzsevszkijre, stb.

ma 18:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!