Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ha létrejött volna a dunántúli...

Ha létrejött volna a dunántúli szláv korridor Csehszlovákia és Jugoszlávia közt, akkor hol húzódott volna a csehszlovák-jugoszláv határ?

Figyelt kérdés
Olyat olvastam, hogy úgy osztották volna fel, hogy a Répce folyótól északra Csehszlovákia, délre Jugoszlávia kapja a területet. Ugyanakkor számos olyan térképet is láttam, amely Szentgotthárd kivételével az egész korridort Csehszlovákia részeként ábrázolja. Most akkor hol lett volna a csehszlovák-jugoszláv határ?

ma 14:51
 1/4 anonim ***** válasza:
A balatonnál.
ma 14:52
 2/4 A kérdező kommentje:
A Balatonnál? Erről a verzióról még nem hallottam. Van erről valahol forrás?
ma 14:54
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez az én véleményem.
ma 14:55
 4/4 A kérdező kommentje:
Ja, értem. Hát de ugyanakkor ha megnézed, Jugoszlávia annál északabbra is nyúlik: Muravidék. És Szentgotthárd is oda tartozott volna, plusz Vas megyében van egy rakat horvát falu. Beneš mondott valami ilyet, hogy a Sopron és Moson megyétől elvett terület nekik jár, a Zala és Vas megyétől elvettek pedig a délszlávoknak. Egyébként még arra is gondoltam, hogy nem vezetett volna-e ez az egész háborúhoz a két ország közt.
ma 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!