Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A "zöldek" miért nem lépnek...

A "zöldek" miért nem lépnek fel komolyabban a tervezett elavulás ellen?

Figyelt kérdés

Sokan nem is hallottak róla.

Másokat meg látszólag nem érdekel különösebben.

Néhány zöld még a mai napig összeesküvés elméletnek tartja ezt a számtalan helyen tudományosan igazolt tényt.

Amennyit én olvastam, az elektronikai eszközöknek hatalmas a lábnyoma egy kidobott papír vagy akár műanyag pohárhoz képest. Már a gyártáshoz rengeteg vizet elhasználnak, kidobáskor meg a veszélyes hulladék még évezredekig szennyez.

Mégis, évente többezer milliárd dollárt költenek arra a zöld szervezetek és kormányok, hogy a szemetelés vagy épp a húsevés ellen kampányoljanak (amivel persze nincs bajom, szemetelni rossz, a húsevés ellenességgel már szkeptikusabb vagyok), a tervezett elavulás elleni harcra viszont nem költenek semmit.

ma 16:45
 1/5 anonim ***** válasza:
29%
nincs usaid péz
ma 16:49
 2/5 anonim ***** válasza:
78%
Mert ők is ugyanúgy részei a rendszernek, így csak a felszínen szólnak ellene
ma 16:50
 3/5 anonim ***** válasza:
62%

Azért, mert igazából nem zöldek, hanem csak egy új liberális frakció, aki pár hülyét megtud vezetni.

Én egyrészt kötelezném a gyártókat,hogy gazdaságosan javítható legyen minden műszaki cikk.

Pl mosógépnél a ragasztott dobbal ellátottakat dobhatod ki, ha elromlik, nem javítható.

Autóknál meg kötelező garanciákat vezetnék be.

-10 évig nem rozsdásodhat a karosszéria

-Motoralkatrészek, turbó...stb ki kell bírjanak 10 évet vagy 300e kilométert

Ezekre mind kötelező garancia.Akkor a gyártók kényszerítve lennének,hogy tartós cikkeket tervezzenek.

ma 16:55
 4/5 anonim ***** válasza:
75%
3: sajnos így működik a piac, ők jobban járnak ha veszel pl egy full új hűtőt minthogy megjavíttatod 10ezerért.
ma 17:56
 5/5 anonim ***** válasza:
47%

Megélhetési sötétzöldek.

Még példamutatásban sincsenek jelen!

ma 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!