Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hallottátok hogy Merz meg...

Hallottátok hogy Merz meg akarja szüntetni a Bürgergeldet? A magyarok nagy része csak a Bürgergeld miatt volt Németországba és ezért nagyon sokan haza fognak költözni?

Figyelt kérdés

ma 06:19
 1/6 anonim ***** válasza:

A 200.000,-Ft-os munkanélküli segélyért?!

[link]

ma 06:27
 2/6 A kérdező kommentje:

1-es nem csak 200.000Ft-ot kapnak hanem kb mindent is fizet nekik az állam

[link]

“Mit fedez a Bürgergeld?

Az állampolgári juttatás négy elemből áll:

Alapjuttatások (a napi használatra szánt árucikkekre és szolgáltatásokra vonatkozik)

Élethelyzettől függő szükségletek (pl. egyedülálló személyeknek, terhes nőknek)

Lakhatási költségek (pl. fűtési és bérleti költségek) - Itt írutnk aról, hogy milyen városban mennyi lakbért fedez: Bürgergeld: milyen városban mennyi lakbért fedez a Jobcenter

Egyéb, pl. társadalombiztosítási járulékok.

A jogosult háztartás összetételétől függően ezek mértéke különbözhet.”

ma 06:34
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én kint élek, elég nagy az ismeretségi köröm, de egy magyart sem tudok aki Bürgergelden él, az, hogy a magyarok nagy része abból él azt nem tudom miből gondolod?!
ma 07:02
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Én azt hallottam, hogy csak átnevezni akarják kebabgeld-re vagy currywurstgeld-re.
ma 07:03
 5/6 anonim ***** válasza:

Valószínűleg elhiszi a fidesz propagandát, hogy ott már lassan anarchia van meg mindenki megfagyott és csak ezzel a story-val tudja legitimálni, hogy miért megy oda a magyarok jelentős része.

Persze abba nem gondolt bele, hogy ha ez tényleg így lenne, akkor az azt jelentené, hogy a magyarok igazából mekkora szerencsétlen, tehetségtelen emberek és akkor itthon is azok lennének.

ma 08:22
 6/6 anonim ***** válasza:

A CDU/CSU már a mindössze 3 évvel ezelőtti bevezetésekor is hibás döntésnek tartotta.

Most meg ők vannak helyzetben, vagyis simán alakíthatnak rajta.

Mi ebben a szenzáció?

ma 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!