Reális lehet mostanában hogy az NDK újra különválhat ?
Figyelt kérdés
Már több választás óta egy tömbben máshova szavaz az NDK mint a nyugatnémet tartományok, így volt ez a mostani német választásokon is. Ha tegyük fel szerveznének a volt NDK tartományokban egy függetlenségi népszavazást akkor elszakadnának ?
Szerintem nyugodtan elszakadhatnának, az EU és Schengeni tagságot gondolom örökölnék, így a szabad átjárás a két rész között megmaradna.
A nyugat és kelet berlin megosztottság szerintem nem jönne létre újra, egyrészt a két berlint közigazgatásilag egyesítették, másrészt az egyesülés óta szerintem a nyugat berlini lakosság annyira kicserélődött ndk-sokra, hogy az egységes berlin lenne az "új NDK" fővárosa. Az jó kérdés hogy a "német demokratikus köztársaság" nevet választanák e a régi-új államalakulatnak, vagy valami mást pl "Kelet német köztársaság".
Per pillanat nem. De ha pl Nyugat-Európa egy francia-német-balti koalícióval nyíltan belépne az ukrán háborúba Zelenszki mellé, akkor lehet Kelet-Németország kiválna, mert nem szeretne hadba vonulni Oroszország ellen
ma 17:09
2/10 anonim válasza:
Semmi esélye annak is ismét felhúzzak a Berlini falat!
ma 17:16
3/10 anonim válasza:
Mi magyarok valamiért nagyon ragaszkodunk a kommunista időkhöz. Úgy látszik ettől már sosem tudunk megszabadulni.
ma 17:20
4/10 anonim válasza:
Nem valószínű, bár abban van igazság, hogy nagyon megosztott a két oldal. Berlinnel viszont nem értek egyet, a keleti fekvése ellenére kifejezetten nyugatias, a város mindkét része. Gyakorlatilag egy szigetként működik a kelet-németországi tengerben.
ma 17:33
5/10 anonim válasza:
Fizikailag semmiképp. Mentálisan, társadalmilag viszont Németország is kettészakadt. Ez teljesen egyértelmű a választási eredmény után.
ma 17:33
6/10 szántóvető válasza:
szerinted lehet hogy nyugodtan elszakadhatnának,a valóságban pedig mint Budapest és Nógrád-megye,kb ekkora a difi németország 2 része között.
ma 17:43
7/10 anonim válasza:
#3 Még asszem Puzsér monda egyszer, hogy a vörösök az összes általuk megszállt országban megpróbálták szovjetté formálni a társadalmat, de ez egyedül két helyen sikerült nekik, Magyarországon és Kelet-Németországban.
ma 19:10
8/10 anonim válasza:
Az elmúlt 2-3 évben Puzsér bődületes marhaságokat mond, gyakorlatilag átveszi a tipikus balliberális narratívát. Pedig régen még centrista korában szerettem.
ma 19:14
9/10 anonim válasza:
#8 Ez mitől balliberális narratíva? Pont hogy a komcsikra vet rossz fényt. Szerintem van abban igazság hogy a magyar társadalom egy része posztkomcsi felfogású, pláne az idősebbek között.
ma 19:38
10/10 anonim válasza:
Mert a többi kelet-európai ország idősei biztosan mind annyira hűdemilyen nyugatosak
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!