Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Milyen koalíciónak örültetek...

Milyen koalíciónak örültetek volna leginkább ha az FDP és a BSW is bekerülnek a Bundestagba?

Figyelt kérdés
Én egy CDU/CSU + AFD koalíciónak de mivel velük úgysem fognak össze ezért jobb lett volna, ha az FDP bekerül valahogy a bundestagba. És lett volna egy CDU + SPD + FDP koalíció. Mert az FDP egy normális liberális párt, mostmár ők is erőltetik azt, hogy menekült jogok lejártak vége az Asszad rezsimnek és a bevándorlók menjenek haza. És ha benne vannak a koalícióba akkor az jobbra tolhatta volna még ígyis a koalíciót.

ma 15:11
A kérdező szavazást indított:
CDU + SPD
CDU + SPD + FDP
CDU + BSW + FDP
CDU + SPD + Grüne
CDU + Linke + Grüne
CDU + AFD + …( Fideszes vagyok)
CDU + AFD + … (Ellenzéki vagyok)
CDU + AFD + BSW
SPD + AFD
CDU + SPD + Grüne + Linke + Volt + FDP + Die Partie baloldali nagykoalíció
6 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
60%
Íme egy ország, ahol szinte képtelenség leváltani azokat a pártokat akik szarul kormányoznak. A CDU-nak muszáj lesz bevennie az SPD-t és a Zöldeket a koalicióba, ahol azok ugyanúgy kulcstárcákat fognak kapni és végül Merz reformígereteiből semmi sem fog megvalósulni. Birka népség ezek is...
ma 15:44
 2/4 A kérdező kommentje:
A Zöldeket nem muszáj mivel csak 5 párt jutott be. Simán az SPD-vel is meglenne a kormány többség. Ha meg az FDP bejutott volna úgyis ők lettek volna a harmadik koalíciós partner.
ma 16:08
 3/4 anonim ***** válasza:

A legjobb most a "sima" CDU-SPD koalíció. Nem kell több párt melléjük, szerencsére meg is van a többségük a Bundestagban.

Örültem volna, ha az FDP bejut, nekem ők a kedvenc pártom Németországban. Egyedül az ő kiesésüket sajnálom. 😢

A legrosszabb egyértelműen a Linke és a BSW. Az, hogy az utóbbi nem jutott be (valami 0.02%-on múlt) hatalmas szerencse. Az előbbi viszont sajnos önmagához képest jól szerepelt. Ezek hihetetlenül kártékony pártok.

ma 16:53
 4/4 anonim ***** válasza:
0%
A zöldek nagyon fontosak lennének!
ma 16:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!