Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mennyi esély van egy globális...

Mennyi esély van egy globális háborúra az elkövetkező években?

Figyelt kérdés

#Globális háború
ma 09:44
 1/8 anonim ***** válasza:
66%

Nem sok, hiába reménykednek az origo szerkesztőségében.

Látod, 3 éve, amióta tart az orosz-ukrán háború, hajtják, hogy mindjárt kitör a harmadik világháború. De az istennek se akar kitörni. Pedig úgy várják a kormányhű médiánál, mint sivatagi vándor az esőt.

ma 09:47
 2/8 T. Feri ***** válasza:
86%
Putyin is, Trump is kiszámíthatatlan, és megalomániás őrült. Mindkettő azt hiszi, amit mond, és amit elrendel, az azonnal úgy fog megtörténni, de rendre lehetetlen, abszurd kívánalmaik vannak. Bármi lehet. Bármi megtörténhet. Egy dolgot nem szabad megengedni. Hogy úgy ugráljunk, ahogy a két bolond fütyül. Mert eddig egyetlen értelmes dolog nem jött ki a szájukon.
ma 11:06
 3/8 anonim ***** válasza:
42%

Senki sem jövőbelátó. Én sem vagyok.

De, akiket én hallgatok, olvasok -nem a magyar média és nem oroszpárti propaganda-, ott konrétan, már egy jó ideje arról beszélnek, hogy 5-8 éven belül LEHET, hogy lesz. Ők sem mondják egészen biztosra, de mindegyik azt mondja, hogy Putyinnak, egy fegyverszünet, csak jól jönne, hogy megerősitse a saját hadseregét és átáljanak hadi gazdaságra.

Nem szeretnék háborút, nem vágyom háborúra, hogy az én életemben legyen megint egy világégés, de, szerintem a félelem mögött van való, mégha ma nem is biztosan tudjuk ennek mértékét egészen pontosan.

ma 11:23
 4/8 Sanyi2025 ***** válasza:
61%
Atomfegyvereink vannak, soha többé nem lesz világháború.
ma 11:28
 5/8 anonim ***** válasza:
28%

4, ebbe ne légy annyira biztos. Szerintem, ami ma történik Ukrajnában, már az is egyfajta világháború, csak lokálisan zajlódik.

Már, ma is annyian vannak ebbe benne, minden oldalról, hogy szerintem ki lehet jelenteni, hogy ma a 3. világháború hibrid szakaszában vagyunk, ami jelenleg Ukrajnában történik.

ma 11:30
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
5-ös, ennyi erővel bármit kinevezhetünk világháborúnak, mert csak játék a szavakkal.
ma 11:46
 7/8 anonim ***** válasza:

6, igen, egyet értek veled, ezt hivják véleménynek.

Játék a szavakkal. De ettől, az én véleményem, akkor is az, hogy szeerintem ez egy hibrid világháború, igenis több ország részvételével. Észak-Kórea, igazoltan küldött katonákat.

ma 11:55
 8/8 anonim ***** válasza:

Ez akkor is csak pár ország résztévele. Még ha az összes országot beleszámoljuk, amelyek fegyverrel segítik Ukrajnát, akkor is.

Emellett a világháború fogalmilag több helyen (sőt: sok helyen) egy időben zajló harci cselekményeket feltételez. Itt kizárólag Ukrajnában és Oroszországnak egy Ukrajnához közeli területén vannak harcok.

Ha összehasonlítod mondjuk a II.vh-val, ott hadszíntér volt Kelet-Európában (Szovejtunió elleni támadás), Nyugat-Európában, emellett Japán és USA között a Csendes-Óceánon, de voltak ezzel összefüggő harcok a Szaharában, ill. a Balkán-félszigeten is. Emellett még Kína és Japán között is voltak harcok tudomásom szerint.

ma 12:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!