Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Trump miért ennyire barátságta...

Trump miért ennyire barátságtalan Európával?

Figyelt kérdés
Nekem úgy tűnik, nem tartja egyenrangú partnernek Európát. Be is jelentette, hogy neki Amerika az első. Európa meg oldja a saját védelmét, ahogy akarja.. Még azt is kinézem ebből a fafejből, hogy kilép a Nato-ból. Bezzeg a tömeggyilkossal leül az asztalhoz, és egyezkedik...

ma 08:06
 1/7 anonim ***** válasza:
35%
Azért mert az EUs vezérkar, nyugat -eus országok a demokraták emberei, támogatói.
ma 08:22
 2/7 anonim ***** válasza:
16%
Mert az EU vezetése a sajátjai ellen ügyködnek. Már a középkorban is kivégezte az ellenség is az arulókat, akik neki árulkodtak
ma 08:35
 3/7 A kérdező kommentje:
Amerika, és Európa barátsága kissé megfakult. És ha a következő is egy republiánus adminisztráció lesz, ez folytatódni fog. Viszont a fideszeseket érdemes most nézni, mekkora nagy hátraarcot csináltak. Most Amerika hirtelen jó lett? Már nincsen dollárbaloldal?
ma 08:36
 4/7 anonim ***** válasza:
70%
Miért kell minden Trumpos kérdés alá ideböfögni valamit a fideszes trolloknak?
ma 09:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Én úgy látom, hogy piaci logika mentén kormányoz. Nincs jóemberkedés, demokráciaexport, meg egyéb ilyen dolog, ami gyakran nagyon álságos volt persze, de most meg valamennyire hiányzik a világnak (pl. WHO, UNESCO amerikai támogatása nem csak amerikai programok számára). Neki Amerika az első, és azt nézi, hogy valami vagy kereskedelmi érdeke Amerikának, vagy nem.
ma 09:38
 6/7 A kérdező kommentje:
5# Magyarul Trumpnak nincsenek elvei, csak a színtiszta üzleti megfontolás vezérli.. Viszont ebből az is következik, hogy megvásárolható, aki több pénzt fizet neki, az diktál neki.
ma 09:52
 7/7 anonim ***** válasza:
85%

#6 Lehet pontatlanul fogalmaztam, de nem erre gondoltam.

"Magyarul Trumpnak nincsenek elvei, csak a színtiszta üzleti megfontolás vezérli."

Pontosabban egy elve van: Amerika kereskedelmi érdekei.

"Viszont ebből az is következik, hogy megvásárolható, aki több pénzt fizet neki, az diktál neki."

Piaci logikát úgy értettem, hogy nincs őszinte barátság, csak üzlet, és végül a nagyobb kutya szeretkezik. Ő nem abban utazik, hogy melyik lobbi kínál neki többet, hanem ő akar lenni az a "lobbi", aminek nem mondanak nemet.

ma 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!