Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Németország nagyvárosaiban...

Németország nagyvárosaiban veszélyes élni?

Figyelt kérdés

Egy szír menekült szúrt meg egy spanyol turistát a berlini holokauszt-emlékműnél: [link]

Szinte már naponta jönnek az ilyen hírek.

ma 15:06
 1/7 anonim ***** válasza:
59%
Attól függ melyikben az igazán nagy 500K feletti városokban nyilván minimálisan veszélyesebb mint egy 40-200K közöttiben de nem mindegy, hogy hol. Pl Lipcse, Köln talán Hamburg ezek biztonságosabbak Lipcse pl több kisebb városnál is biztosabb de München, Stuttgart, Dortmund, Berlin meg sajnos a szépséges Düsseldorf ezek veszélyesebbek több a migráns is.
ma 15:12
 2/7 anonim ***** válasza:
83%

A keleti tartományok nagyvárosai biztonságosak, kivéve Berlint, mert az egy migránsfertő.

Minél kevesebb az arab, afrikai, annál biztonságosabb.Magyarországon is azok a jobb helyek, ahol nincsenek kokerók.

ma 15:14
 3/7 anonim ***** válasza:
Attól függ, melyik városnak melyik részén. Berlin belvárosa pl. oké, de a reptérre menet a taxival mentünk át olyan kerületen, ahol nem mertem volna kiszállni, mert kb. nem láttam fehér embert.
ma 15:21
 4/7 anonim ***** válasza:
83%

Egy kis német statisztika:

2023-as bűnügyi statisztika szerint a legveszélyesebb 5 német nagy város:

1. Frankfurt

2. Berlin

3. Lipcse

4. Hamburg

5. Bréma

Legbiztonságosabb 5 nagyváros:

1. München

2. Stuttgart

3. Düsseldorf

4. Nürnberg

5. Drezda

2022-ről 2023-ra 5,5%-kal nőtt az országos bűncselekmények száma. Legnagyobbat az utcai rablás és a garázdaság.

A városok közül 2019-ről 2023-ra az utcai rablások száma al legnagyobbat Hannoverben 166%-kal, Brémában 108%, Berlinben 30% és Hamburgban 36%-kal.

ma 16:10
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

Azt azért tedd hozzá, hogy Berlin lakossága, olyan 8-10 millió ember vonzáskörzettel együtt.

Csak egyetlen egy városban élnek annyian, mint Magyarországon. Persze, hogy magasabb a bűnözés, de a város biztonságos.

ma 16:36
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

5

Nem Budapest vagy Magyarország lett összehasonlítva Berlinnel, hanem Berlin lett összehasonlítva saját magával 2019-ról 2023-re, és arányosan nem számbelien. Valamit szerintem félre értettél.

ma 16:48
 7/7 anonim ***** válasza:
Sokat járok Németországban, rendszeresen nagyvárosokba is. Sötétben már nem merek kimenni városokban, pedig nem vagyok szívbajos.
ma 18:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!