Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Írország miért nem rúg bele...

Írország miért nem rúg bele az összeomló brit államba?

Figyelt kérdés
Bosszú, bosszú, bosszú...

tegnapelőtt 17:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Mondjuk nem teszünk sokat érte, hogy ne ellenségként tekintsen ránk az egész környezetünk. Még a korábbi politikai szövetséges Lengyelországgal is összerúgta a kormány a port.

De sebaj, helyette pusziszkodunk Azerbajdzsánnal meg Tádzsikisztánnal. Meg persze a nyíltan, leplezetlenül ellenünk fegyverkező Szerbiával.

tegnapelőtt 21:07
 12/23 anonim ***** válasza:
11: "Meg persze a nyíltan, leplezetlenül ellenünk fegyverkező Szerbiával" - ezt, hogy érted?
tegnapelőtt 21:53
 13/23 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy nem is csinálnak belőle titkot, mikor átvették az új légvédelmi rendszerüket, hogy ezekkel "már mélyen Magyarország felett" lelőhetik a támadó gépeket.

Baráti ország, mi? Ficó is csak azért kebelpajti Orbánnak, mert egyaránt Putyin seggében van. Ilyenkor nem számít valahogy a magyar kisebbségek jogait korlátozó törvényekezés.

Világosan mutatva, hogy ez csak ürügy a Ukrajna kapcsán a Putyin felé való szervilis alávetettség leplezésére.

tegnap 06:24
 14/23 anonim ***** válasza:

13: Küldenél erről cikket. Érdekel a téma.

Én amúgy sosem kedveltem a szerbeket, de pont most érzem normálisabbnak a viszonyt. Mondjuk én barátként soha nem tekintenék rájuk.

Fico is egy köpönyegforgató az biztos. Azzal nem értek egyet, hogy Putyin seggében lenne, csak erősen függnek az orosz (és magyar) ellátástól.

tegnap 10:58
 15/23 anonim ***** válasza:

A kínai HQ-22 légvédelmi rendszer FK-3 megnevezésű exportváltozatát rendszeresítették, 100 km a hatásos működési távolsága. Ha a határhoz közel telepítik, simán befogja a Kecskemét-Paks vonalat. Kecskemét elég necces, ott van a fő légibázisunk. [link]

Különben nem kell ezt annyira tulspilázni, mi NATO tagok vagyunk, a NATO korábban xarrá bombázta őket, majd elcsatolta Koszovót, ami jelenleg is egy konfliktusövezet. Vagyis ellenségek vagyunk, ha másért nem is, ha ismét kitörne valami balkáni balhé, a NATO igénybe venné a légterünket a támadásukhoz.

tegnap 11:12
 16/23 kürasszír ***** válasza:

# 15

Koszovó lakosságának kemény 2,3%-a szerb.

Azért nem konfliktusövezet, mert szinte homogén, ~92%-os albán többség él ott.

tegnap 11:21
 17/23 anonim ***** válasza:

Tudjuk, tudjuk, persze, majd egy atlanti propagandistának egyből el is hisszük, és nem nézünk utána.

[link]

Ahogy sejtettem, még a fele se igaz amit írsz, mert még a csöppet elfogult wiki szerint is 5,3%

Persze a másik állításod is hazugság, nyáron az ottani szerbek basztatása miatt majdnem újra kitört a háború, a szerbek már harckocsikkal felvonultak, végül az albánok amcsi ráhatásra meghátráltak. Már csak tudom, pont akkor jöttem volna haza görögből, és emiatt kellet útvonalat változtatnom. Koszovó egy befagyott konfliktus, mint ahogy Bosznia is, én nem fogadnék ott a hosszútávú békére. Mindettől függetlenül nem sajnálom a szerbeket, mondhatni a vajdaság miatt visszaütött a karma, de azért a tényeket ne ferdítsük már el.

tegnap 12:55
 18/23 kürasszír ***** válasza:

# 17

Belinkelted a 2006-os adatokat, 19 évvel ezelőtt volt Koszovó lakosságának 5,3%-a szerb.

A 2024-es koszovói népszámlálás adatai szerint a szerbek aránya 2,3%-rá csökkent.

Link: [link]

tegnap 14:01
 19/23 kürasszír ***** válasza:

# 17

Bocs, ez a jó link: [link]

tegnap 14:03
 20/23 anonim ***** válasza:

"Küldenél erről cikket. Érdekel a téma."

Nem találtam meg a cikket, a lényeg annyi, hogy az átadóünnepségen valamelyik szerb politikus azt mondta a beszédjében, hogy azért fontos ez a mostani beszerzés Szerbia számára, mert így már mélyen Magyarország felett lelőhetik az ellenséges gépeket.

"Különben nem kell ezt annyira tulspilázni, mi NATO tagok vagyunk, a NATO korábban xarrá bombázta őket, majd elcsatolta Koszovót"

Na ez az, ami maszatolás. A moszkoviták szeretnek erre hivatkozni a Krím kapcsán, azonban:

1) Koszovót _senki_ nem csatolta el. Koszovó 10 évvel(!) a délszláv háború után, saját maga döntött úgy, hogy kiválik (mint Horvátország, Szlovénia, Bosznia, vagy később Montenegró is).

Ezzel szemben az oroszok megszállták a Krímet, majd tartottak egy látszólagos népszavazást, aminek hamisított eredményeit maga az orosz állami levelezőrednszer buktatta le.

2) Koszovót nem csatolta magához senki. Még Albánia sem.

Az oroszok önhatalmúlag bekebelezték a Krímet.

3) A szerbek bombázását az ENSZ(!) rendelte el nemzetközi elhatározással, és a NATO-t kérte fel rá.

A Krím megszállása Moszkva magánakciója volt.

tegnap 14:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!