Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Európa vagy Amerika a jóléti...

Európa vagy Amerika a jóléti kontinens ?

Figyelt kérdés
Ugye a legtöbb jóléti állam (már amit annak tartanak)mint Finnország, Svédország, Dánia, Hollandia, Luxemburg Európai. De mégis sokan Amerikát mondják annak a kevesebb adó, az olcsóbb árak miatt. De ha ez így van akkor miért nem mondják Amerikát jóléti országnak ?
febr. 19. 22:01
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Az USÁban mindenért komolyan kell fizetni. Tanulásért, egészségügyért stb. Gyakorlatilag az állam csak az érettségi megszerzéséig támogat, utána magadra vagy utalva. Én tudom mert a bátyám kint él. A felsőoktatásért fizetni kell, egy tanév több tízezer dollár. Nem muszáj egyetemre menni, vannak technical schoolok (szakmai iskolák ezek) érettségi után ahol szakmákat lehet tanulni. pl. villanyszerelő, informatikai rendszergazda, fodrász, ápoló, autószerelő, asztalos stb. és ezekért is fizetni kell ugyanúgy mint az egyetemi képzésért, persze ez olcsóbb valamivel. Tehát az usa olyan ország hogy ott ha akármit szeretnél tanulni, elvégezni akkor fizetni kell érte. Egészségügyi ellátásra a gatyád rámegy. Nincs meg a szociális háló az országban. Ha megnézed a skandináv országokat európában, az egészségügy világszinvonalú, és minden állampolgár számára teljesen ingyenes. Az egyetem is minden állampolgár számára teljesen ingyen és díjmentesen elvégezhető mert az állam támogatja.
tegnap 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!