Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ha az Egyesült Államok kilépne...

Ha az Egyesült Államok kilépne a NATO-bol mi lenne Európával? Amerikának ez jobb lenne vagy nem? Azt tudom hogy EU-nak nem

Figyelt kérdés
febr. 17. 23:40
 1/8 anonim ***** válasza:
75%

Akkor a EU hadsereget megalapítanák, és akkor az nekünk régen rossz.

Az USA hülye lenne kilépni, amikor a NATO vezető állama, és most emeli az európai országok befizetési kvótáját a fenntartáshoz.

Az EU meg Közép-Kelet -Európából akarja kiszivattyúzni a rávalót.

febr. 17. 23:44
 2/8 anonim ***** válasza:
88%

Európa az USA után kullog utánfutóként az úton, esze ágában sincs kiléptetni.

Amúgy Európa jelenleg nem tudná magát megvédeni - a fegyvertelen migrácshordák ellen sem tud védekezni. Egy támadás esetén még javában konferenciáznának és azon vitatkoznának, hogy a transznemű gendereknek hány féle WC-t kellene a harctérre szállítani miközben kiporolnák a hátsójukat.

febr. 17. 23:52
 3/8 anonim ***** válasza:
87%
Európa egy kivénhedt gebe. Annyi lenne neki. Az usa-nak egy esetleges kilépés után meg csökkenne a befolyása, érdekérvényesítése.
febr. 17. 23:58
 4/8 anonim ***** válasza:

még a biden kormányzat kijelentette kb 2 éve, ha ukrajna nato tag lesz, akkor az usa automatikusan kilép. nyilván hülye lenne maradni hogy részese legyen egy atomháborúnak.

én abszolút nem hiszem azt az ökörséget hogy putyin bevonulna európába, de ha az usa kilépne, sztem összeülnének csak felmérni hogy vajon hogy tudnának minél több befolyást szerezni, még ha csak helyzetfelmérés céllal is.

tegnapelőtt 00:08
 5/8 anonim ***** válasza:
59%
#4 nem lesz NATO tag Ukrajna, bármelyik tagállam vétózhat. Akkor vesznek fel új tagot ha az összes tag hozzájárul! Ergo, ha az USA nem akarja, akkor nem fognak senkit felvenni.
tegnapelőtt 00:15
 6/8 anonim ***** válasza:
63%
5: ezzel tisztában vagyok, sztem se, de akkor ezt nyilatkozták.
tegnapelőtt 00:24
 7/8 anonim ***** válasza:
Ami a NATO jövőjét illeti, Trump elsődleges célja az hogy ne legyenek "potyautas" tagállamok, akik még a GDP 2%-át sem akarják védelmi kiadásokra költeni, vagy ha csinálnak is valami nagyobb beszerzést, annak a felét szétlopják a korrupt politikusaik. Ezért sem baj hogy Trump a maga szokásos stílusában nem finomkodva állt hozzá a probléma kezeléséhez, mert az a szerencsétlenkedés amit a nyugati EU-tagállamok az utóbbi 10-15 évben műveltek közös védelmi politika címén, nem folytatható tovább. Az "EU hadsereg", mint alternatíva meg egy felejthető koncepció, vagy ha lenne is valami belőle, csak részfeladatokra lenne használható.
tegnapelőtt 09:23
 8/8 anonim ***** válasza:
#7 valahol azért érthető Trump álláspontja - ne mindig mindenhol az amerikaiaknak kelljen helyt állniuk, miközben a többi tagország csak élvezi a közös védelmi háló előnyeit.
tegnapelőtt 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!