Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hitler szimbolikusan a megtest...

Hitler szimbolikusan a megtestesült ördög?

Figyelt kérdés
A nyugati világban, de talán mindenütt az angolszász média és Hollywood miatt a leggyűlöltebb emberré vált a világtörténelemben. Még hittanórán is kihangsúlyozták emlékszem, hogy bizonyára pokolra került. Pedig tulajdonképpen voltak nála véreskezűbb diktátorok, csak lehet a propaganda gépezetet ő fejlesztette tökéletesre és az elméletei is elég elborultak voltak. Mindenesetre tízmilliók haláláért felelős.

tegnap 12:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
65%

200 elrabolt ember miatt izrael több ezret mészárolt le. A 200-ból szerencsére többet kiengedtek. Az elhunyt ezrekből hányan lettek jobban?

Most több millió lakost akarnak kiköltöztetni arról a területről, amit szétbombáztak a 200 ember elrablása miatt. Jó kis riviéra lesz megépítve a gazdagéknak.

Hogy is volt ez, mi is volt a támadás valódi oka?

tegnap 19:31
 12/19 anonim ***** válasza:
34%

1o

Annyiban igazad van, hogy Anglia és Franciaország nem védte meg a szövetségeseit, vagyis bennük is van hiba.

De ez messze nem menti fel sem Hitlert, sem a vele együttműködő tömegeket.

tegnap 19:33
 13/19 Jeffrey Spender ***** válasza:
35%

# 7-es

" Ugyanez igaz Buddhára vagy akár Marxra. Marx nem szorgalmazott népirtásokat, azt írta: minden ember egyenlő kell legyen. A bolsevikok kiforgatták az ideológiáját és a nevében gyilkoltak. "

Marx nyíltan, egyértelműen, fekete-fehéren írkált a politikai indíttatású tömeges, kíméletlen, forradalmi, és állami terror szükségességéről.

Nehogy már a kommunizmust humanista eszmének tüntesd fel, és a bolsevikokat, meg Sztálint meg tévútnak.

tegnap 22:18
 14/19 anonim ***** válasza:
32%

"Marx nyíltan, egyértelműen, fekete-fehéren írkált a politikai indíttatású tömeges, kíméletlen, forradalmi, és állami terror szükségességéről."

Ez abszolút nem igaz. Nem olvastál Marxot. Én olvastam. Hitlert is. Tudom, miről beszélek.

Amit Marx "proletárdiktatúrának" nevezett és elkerülhetetlen KÖZBEESŐ lépésnek tekintett, az osztályok nélküli társadalom eléréséhez, az NEM FELTÉTELEZETT GYILKOLÁST! Még csak a "terror" fogalmát sem használta!

Amit te Marxnak tulajdonítasz, az LENIN INTERPRETÁCIÓJA (olvasata) Marxról!

Lenin vetette el a parlamentáris demokráciát is és nevezte el proletárdiktatúrának a szovjet terrort (ami semmiben nem felelt meg Marx elképzeléseinek!).

Pont Marxra hivatkozva törölték el a halálbüntetést a Szovjetunióban is - aztán szépen mégiscsak visszavezették, mint "szükséges" rosszat - ki is irtottak utána 100 millió embert!

Marx népirtást nem támogatott és nem szorgalmazott sehol a műveiben!

Marx még a francia marxistákkal sem volt elégedett, akik a párizsi kommünt megcsinálták. Azt mondta Lafargue-nak: »ce qu’il y a de certain c’est que moi, je ne suis pas marxiste«” (Csak az bizonyos, hogy ha ön az, én nem vagyok marxista).

Mindegy, sületlenségeket mondani, hazudozni cédula nélkül a legkönnyebb.

Ettől még tény, hogy Marx nem indítványozott tömegmészárlást - Hitler pedig igen.

ma 00:52
 15/19 anonim ***** válasza:
0%

A háttérhatalom beépített embere volt.

[link]

ma 01:06
 16/19 Jeffrey Spender ***** válasza:
35%

" Nem olvastál Marxot. Én olvastam. Hitlert is. Tudom, miről beszélek. "

" az NEM FELTÉTELEZETT GYILKOLÁST! Még csak a "terror" fogalmát sem használta! "

" Marx népirtást nem támogatott és nem szorgalmazott sehol a műveiben! "

" tény, hogy Marx nem indítványozott tömegmészárlást "

The purposeless massacres perpetrated since the June and October events, the tedious offering of sacrifices since February and March, the very cannibalism of the counterrevolution will convince the nations that there is only one way in which the murderous death agonies of the old society and the bloody birth throes of the new society can be shortened, simplified and concentrated, and that way is revolutionary terror.

"The Victory of the Counter-Revolution in Vienna" in the Neue Rheinische Zeitung (No. 136, 7 November 1848)

"We have no compassion and we ask no compassion from you. When our turn comes, we shall not make excuses for the terror. But the royal terrorists, the terrorists by the grace of God and the law, are in practice brutal, disdainful, and mean, in theory cowardly, secretive, and deceitful, and in both respects disreputable."

Neue Rheinische Zeitung No. 301

Final Issue Neue Rheinische Zeitung May 1849

ma 01:07
 17/19 anonim ***** válasza:
34%

16

Ezek ujságcikkek, nem Mrx irásai.

ma 11:02
 18/19 Jeffrey Spender ***** válasza:

# 17

És mi a baj ezekkel az újságcikkekkel ?

ma 17:16
 19/19 anonim ***** válasza:
Hogy nem pontosak.
ma 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!