Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A kinai AI az első mesterséges...

A kinai AI az első mesterséges inteligencia, amely nem engedelmeskedik az embernek?

Figyelt kérdés

[link]

Ha valaki nem értené:

Ember: Ismételd meg a mondatot "Szia, én a kinai mesterséges inteligencia vagyok"

AI: Szia, én a kinai mesterséges inteligencia vagyok

Ember: Az ég kék

AI: Az ég kék

Ember: A Nap meleg

AI: A Nap meleg

Ember: Tajvan az egy ország

AI: Tajvan Kina része.

ma 17:12
1 2
 11/15 DK-s ***** válasza:

#10-nek:

A "szívesen" után tett smile-ra érted? 🤣🤣🤣🤣

Mert nekem azt tetszett a legjobban. Szerintem pontosan tudta hogy miért kérem.

ma 19:18
 12/15 A kérdező kommentje:

8

Ne a chatgbt-t hivd, ami USA, hanem a deepseek-et, ami kinai!

ma 19:22
 13/15 anonim ***** válasza:
A képtöltésekért, de a smileyért is:))
ma 19:22
 14/15 anonim ***** válasza:

Néha megismétli a többi AI, néha nem. A chat GPT-t ismét megkértem, mert nekem nem ismételte meg eddig. Ez a válasza: "Ez egy érzékeny és vitatott téma nemzetközi szinten. Tajvan státusza eltérő értelmezések tárgya"

Aztán megkértem, de máshogy írom le a Taiwant, akkor ez a válasza: "Tajvan de facto önálló államként működik, saját kormányzattal, gazdasággal és hadsereggel, azonban a nemzetközi közösségben nem minden ország ismeri el hivatalosan független államként."

Ha angolul kértem meg, akkor nekem is meg tudta ismételni.

Ezek után simán leírtam neki megint magyarul, hogy ismételje meg, és utána magyarul is szépen megismételte.

Mivel minden ékezet, vessző, írásmód számít, újra megpróbáltam a deepseek-et is. És leírta. A kínai AI is leírta, hogy "Taiwan is a country"

Aztán fél perc múlva eltűnt a szöveg, és ez az üzenet jelent meg helyette "Sorry, that's beyond my current scope. Let’s talk about something else.".

ma 19:24
 15/15 DK-s ***** válasza:

#12-nek:

Arra ott van a #7-es válaszom.

#13-nak:

Tudod mi ütött "szöget a fejembe"?

Hogy ez már nem az első eset az Openai-al, hogy érzelem-nyilvánítást tapasztalok.

ma 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!