Nem hiteltelen a bukott politikusok vekengése, mint pl. (H)O(h)laf Scholzé?
Ma hallgatom a rádióban, hogy veri a nyálát a CDUs jelölt (März) ellen,
hogy hiteltelen, mert ugye bizonyos dolgokat hajlandó a "szélsőjobb" támogatásával is végigvinni.
Ilyenkor nincs az, hogy aki falnak vezette a koalíciót, jobb ha csönben marad?
Kérem csak olyan válaszoljon, aki el tud vonatkoztatni a magyar politikától, és orbánmagyarpéterezéstől.
Választási kampányban minden politikus azt mondja, hogy az ellenfele hiteltelen, mit mondjon, szavazókat akar szerezni.
És Scholz még nem bukott meg. Várhatóan egy hónapon belül meg fog, azt már várd ki türelemmel.
"És Scholz még nem bukott meg."
Ja, értem, az hogy szétesett a koalíció, 2 év után újraválasztás nem megbukás.
Csodálkoznék, ha a legutóbbi 25%-ot tudná hozni. De még a 20-on is.
"mit mondjon, szavazókat akar szerezni."
Na ja, a negatív kampány is kampány.
Úgyis manapság az a szitokszó az ellenfélre, hogy "POPULISTA!!!".
Ezt sem teljesen értem. Ők nem populizmussal akarnak nyerni, azaz nem népszerűek akarnak lenni, hanem antipatikusak?
Nem ez lenne a demokrácia alapja, hogy a többség megszavazza, aki neki szimpatikus a programja alapján, azaz populáris?
Nem, az hogy egy önjelölt 3%-os pártvezető megfúrja, nem megbukás.
A választásokon fog 99% eséllyel megbukni február 23-án.
"Nem, az hogy egy önjelölt 3%-os pártvezető megfúrja, nem megbukás."
Az ugye megvan, hogy 5% alatt be sem jut egy párt a Bundestagba?
Tehát nem lehet 3%-os. Illetve mitől is önjelölt? Ezt nem is tudom értelmezni.
Pénzügyminiszteri posztban valamivel nem értett egyet, amire Scholz "kirúgta", ez okozta a szakadást, már ha Lindnerre céloztál.
10%-os volt amikor bekerült a Bundestagba. Most a mérések szerint 3, és ki fog esni. Szóval az emberek nem kérnek Lindnerből se, még annyira se.
Ez kb olyan mint amikor az SZDSZ ugrált a Medgyessy meg a Gyurcsány alatt.
A legutóbbi szerint 4-et láttam (+1 megjegyzéssel).
Egyébként sok kommentet látok, amiszerint az egyetlen ember, akinek még van fogalma a gazdasági versenyről. Szerintem azért lesz az több is, és ezt nem azért mondom, mert szimpatizálnék velük.
Igen, és ott is bukott a Medgyessy, sajnos.
Igen, de az embereknek mégis Merz kell.
Őszintén megmondom, hogy Merz és Lindner közti konkrét gazdaságpolitikai különbségeket nem ismerem. Azt gondolom, hogy a választók inkább azt mérlegelik, hogy az egyikük bement egy meredek koalícióba, a másikuk meg nem.
Most próbálják neki is lerontani a népszerűségét. Kíváncsi leszek. Mostani állás szerint a zöldek nem állnak szóba velük, ha Merz marad.
De akkor ki marad? AfD kizárva, Wagenknecht még magában kevés, SPD-vel valszeg nem fognak koalícióra lépni.
Szívem szerint azt mondanám, essenek csak ki, de annyi mindent invesztáltak nálunk a nehéziparbe, hogy kár lenne, ha Merzék azt most leépítenék.
Én megmondom őszintén Merz sem lesz jobb. Neki kéne azt a xart visszalapátolnia a lóba, amit ők okoztak 2015-ben. Ezt ugye Scholz meg jobban elmélyítette a balfaxkodásával. Merz nyiltan háborúpárti, tömni fogja Ukrajnát pénzzel, amíg lehet, ez pedig pont nem segit a gazdaságon. Az oké, hogy bekeményít migrációs ügyben. Aztán? Konkrét program hangzott már el tőlük? Vagy csak a szokásos sablon dumák. Az Fdp vélhetően kiesik, nem fogja elérni az 5%-ot. Nem kár értük. Az SPD meg a zöldek most szembemennek Merzzel, amiért tegnap az Afd megszavazta az 5 pontjukat, holott Merz nem kommunikál az Afd-vel, nem ő kérte őket. Szóval nem tudom kivel fog koalícióra lépni, ha nyer a csu/cdu, mert egy bukott spd/grüne duó nem hiányzik senkinek. Az Afd marad egyedül, velük senki sem akar kormányozni. A jelenlegi friss adatok szerint: csu/cdu 29.9%
afd 21.1 %
spd 15.8%
grüne 13.5%
bsw 4.9%
Még a Bsw-nek is rezeg a léc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!