Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Sokan miért nem értik, hogy...

Sokan miért nem értik, hogy Trump kijelentése a nő/férfi nemmel kapcsolatban nem változtat semmin?

Figyelt kérdés

Nem azt mondta, hogy az "Apa férfi, az anya nő" vagy, hogy a születési nemet nem lehet megváltoztatni.

Ha egy férfi nő akar lenni, az továbbra is nő lesz a hivatalos dokumentumaiban a nemváltás után.

Eddig sem létezett harmadik vagy sokadik nem.

Egy átműtött, nemváltott egyén is vagy férfi vagy nő, eddig sem "transznő" vagy "félignő" vagy "Pillangó" volt a neme.

Ha a nemváltást akarják betiltani, az sérti a transzneműek jogait, de erről egyelőre nem esett szó.

tegnap 12:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
45%
Az LMBTQ szerint akár minden nap magad értelmzheted a biológiai nemed is ami bizony 80 féle lehet
tegnap 12:39
 2/12 anonim ***** válasza:
38%

És miért gondoljátok így? Mi erre a bizonyíték, hogy így van?

tegnap 12:44
 3/12 anonim ***** válasza:
86%

"Egy átműtött, nemváltott egyén is vagy férfi vagy nő, eddig sem "transznő" vagy "félignő" vagy "Pillangó" volt a neme."

De, eddig hivatalos dokumentumokban létezett náluk egy harmadik kategóra azoknak, akik nem férfinak vagy nőnek tartották magukat, hanem bármi másnak. Ez most megszűnik.

tegnap 12:45
 4/12 anonim ***** válasza:
78%
Az a gond, hogy olyan dologból csinál politikai kérdést, aminek semmi köze a politikához.
tegnap 12:46
 5/12 A kérdező kommentje:

Azt úgy hívják, hogy nem bináris, de én nem tudom, hogy ilyen nem hivatalosan létezett-e személyiben pl:D

De egy transznemű nem 'nem bináris', hanem a másik nemhez tartozónak érzi magát, ergo ha férfi volt nő lett, ha nő, akkor meg férfi.

tegnap 12:56
 6/12 anonim ***** válasza:
Nem csak nem bináris, gyakorlatilag bármi másnak tartottad magad mint hagyományosan férfinak vagy nőnek, akkor útlevélben pl az F vagy M betűk helyett egy X-et írathattál be. Más iratokat nem tudok, de útlevélből találkoztam ilyennel.
tegnap 12:58
 7/12 A kérdező kommentje:

Már a WHO-ból is kiakar lépni, szép világ lesz, amikor egészségügyi kérdésekben konteós kóklerek fognak dönteni és nem szakemberek:D

Ezzel az erővel bármilyen kocsmából kirángathatnánk valami félhülyét elnöknek.

Már az is szomorú, hogy bizonyos ágazatokba hozzá nem értő celebeket neveznek ki, de hogy ez majd egészségügyi kérdésekben is így lesz, na az félelmetes.

tegnap 13:00
 8/12 A kérdező kommentje:

Én nem tudom ezt pontosan, de azt gyanítom, hogy a nem binárisnak a hivatalos irataiban a születési neme van megadva.

Azért bárminek nem hiszem, mondjuk "kisfóka" ilyen nem biztosan nem volt.

Egyébként ez a nembibáris is jó ha a lakosság 0, 001%át érinti, és gyakorlatilag semmi előnye nincs belőle az illetőnek.

Egyedül talán nyugdíjnál, ha megkülönböztetik a nőket a férfiaktól.

De ez kb annyira sokat dob a közösben, mint amennyi képviselő van az országban a teljes lakossághoz képest.

Tehát nem jelentős gazdasági kérdés.

Ez sokkal inkább egy népszerűségi kérdés, szörnyű, hogy ezzel foglalkozik egy elnök a beikratása első napján.

Mindent elmond arról, hogy identitás politizálás kerül előtérbe a gazdasági kérdésekkel szemben.

Populizmus várható a következő 4 évben is.

tegnap 13:07
 9/12 anonim ***** válasza:
Probléma: ez egy olyan dolog, ami normális embereknek nem probléma. S igen, van egy 1%-nyi ember aki ebben érintett, közülük vannaknakik évekig nem mennek at a teljes műtéten.
tegnap 13:08
 10/12 anonim ***** válasza:

1# "s miért gondoljátok így? Mi erre a bizonyíték, hogy így van?"

Nem én, hanem egy lmbtq-stól kérdezd meg miért

tegnap 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!