Mi az igazi bajuk az itt Musk-ot gyalázó kérdezőknek?
Az a bajuk,hogy Musk azt csinálja (bár még sokkal enyhébb módon), mint az ő mélyen imádott Soros Gyurijuk.
Nem ízlik nekik,hogy a másik oldal is megteheti azt, amit Soros, csak nem "nyílt" társadalom, hanem a nyílt társadalom ellenzőinek támogatásával.
Miért nem a kérdések alatt kérdezed ezt meg?
Egyébként nem, aki szerint ugyanazt csinálja Musk, mint Soros György, az mind intellektuálisan, mind morálisan komoly hiányosságokban szenved.
Aki az egészet letudja egy óvodás szintű "dehát ő is ezt csinálta" okoskodással, az pont azt az erkölcsi relativizmust képviseli, mint amivell a másik oldalt szokta vádolni.
Ha valaki annyira védeni akarja Muskot, hozzon fel érveket arra, hogy miért HELYES az, amit ő csinál, szemben bármelyik más, politikailag aktív milliárdossal. Mert én tudom, hogy miért rosszabb ő, mint bárki más.
Értelemszerűen nincs személyes bajom vele, de nem tartom se nem jó személynek se nem jó, vagy szerencsés vezetőnek ahhoz, hogy a politikához köze legyen.
Nem tartom jó személynek, mert elvesztette az integritását és túlnyúl a kompetenciakörén, kvázi elcelebesítette magát. Szerintem sosem fogom elfelejteni, ahogy a barlangban rekedt thai gyerekek mentésére a septében kitalált mentőkapszuláját végül nem tartották megfelelőnek (már csak azért sem, mert egyszerűen túl nagy volt ahhoz, hogy a barlangrések közt manőverezzenek vele), erre ő megsértődik, lepedofilozza a mentőbúvárt és csakhogy ne hagyja annyiban, magánnyomozókat fogadott fel, hogy találjanak már valami sarat a férfi múltjában, amit még felhozhatna. Azóta a Twitteren többszörösen bebizonyította a kicsinyességét és bosszúhajlamát.
És nem tartom elég jó vezetőnek ahhoz, hogy külön szerepet adjunk neki az amerikai kormányban, hogy aztán a maga számára előnyösen alakítsa a szabályokat. A Tesla a bevételeinek a felét a NASA-tól kapja, a másik felét pedig az energialobbitól. A Tesla autók 1-2 specifikus technológiában előremutatóak, de összképileg folyamatosan piaci átlag alatt vannak és folyamatosan visszatér a híre (és amiért egésznap a twitteren lóg, úgy gondolom van is alapja), hogy a munka dandárját a menedzseri csapatja végzi el, ő csak az arca a márkának. De az egészen biztos, hogyha valaki egy tipikusan nyereséges, ügyfélorientált vállalkozói sikersztorit akar olvasni, annak nem Elon Musk lesz az alanya, ő teljesen más módon vált sikeressé.
Így összességében fogalmazhatnánk úgy is, hogy nem bajom van vele, hanem erős bizalmatlanságom. Ha érted, hogy mit akarok ezzel kifejezni.
"Egyébként nem, aki szerint ugyanazt csinálja Musk, mint Soros György, az mind intellektuálisan, mind morálisan komoly hiányosságokban szenved."
Igen, mindenki, aki nem támogatja a woke baromságot, az hülye.
Soros egyedül a liberálisoknak kedvez, azért védik, meg mert kapnak pénzt tőle.
"Aki az egészet letudja egy óvodás szintű "dehát ő is ezt csinálta" okoskodással, az pont azt az erkölcsi relativizmust képviseli, mint amivell a másik oldalt szokta vádolni."
Soros alapítványa kb minden Magyarországon bejegyzett lmbtq meg migránspátyolgató szervezetet finanszíroz.Nélküle sehol sem lennének, mert kb a kutya sem kíváncsi rájuk.
Musknak nincs alapítványa,legalábbis külföldön.Nem finanszíroz NGO-kat.
Ha ugyanezt teszi, ahogy Soros, majd lehet pánikolni.Egyelőre csak tett pár kijelentést.
"Ha valaki annyira védeni akarja Muskot, hozzon fel érveket arra, hogy miért HELYES az, amit ő csinál, szemben bármelyik más, politikailag aktív milliárdossal. Mert én tudom, hogy miért rosszabb ő, mint bárki más."
Azért helyes, mert valakinek ki kell mondani pl:német választásokkal kapcsolatban,hogy amit az elit csinált eddig, az katasztrófa és ha nincs radikális változás, nem lesznek olyanok,hogy németek.
De, ugyanez igaz a svédekre, belgákra is.
Majd, ha eljut ugyanarra a szintre, mint Soros és képes lesz úgy befolyásolni politikailag, majd akkor lehet hisztériázni.
Muskot úgy lehetne leírni a legpontosabban, hogy egy "mondvacsinált hős".
Lényegében abból él, hogy a befektetők egyfajta orákulumnak tekintik, és ha valamibe befektet, akkor a tömeg vakon megy utána, ami felhajtja a részvény árakat. A cégei indokolatlanul túlárazottak
Amit művel, az engem leginkább az Enron-botrányra emlékeztet.
fordított helyzet. a liberális/demokrata/wók/stb érzelmű egyének szemében ő a sorosgyurka.
szerintem még onnan eredeztethető, hogy a mainstream média az demokrata szponzorálású és az ő álláspontjuk szerint trump a világ leggonoszabb embere. és mivel most a kormányzatában musknak is lesz helye ezért őt is köpködni kell. úgy mint amikor köpködnek hogy orbán meg trump nem véletlenül vannak jóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!