Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Oroszország miért erőlteti...

Oroszország miért erőlteti még mindig ennyire ezt a háborút mikor nyilvánvaló, hogy EGYSZERŰEN NEM MEGY NEKIK?!

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/shorts/wdRJeY2MBQw

Eredmény 3 év alatt:

~600-800 ezer orosz halott

~Az orosz határmenti területek teljes rettegésben és káoszban vannak a drón/rakétatámadások és kitelepítések valamint a Kurszkban még mindig aktívan működő ukrán erők miatt

~Az orosz munkaerőpiac és demográfia az összeomlás felé halad

~Eközben minden egyes négyzetkilométerért több száz-ezer halottal fizetnek miközben Kijevtől és Odesszától még mindig fényévnyi távolságra vannak

~Sem iráni sem észak-koreai segítséggel nem tudtak érdemi áttörést elérni miközben a technológiai lemaradásuk egyre nő a szankciók miatt és az infláció elszáll, az adósság nő, a gazdaság visszaesik és még sorolhatnánk:

[link]

Ha ennyire nem megy nekik akkor miért nem forszírozzák a békekötést és miért erőltetik ezt a háborút ami csak egyre rosszabb lesz nekik, hiszen a Nyugat továbbra is támogatni fogja Ukrajnát és az elfoglalt területek csak a szeparatista akciókat fogják erősíteni, de azokat sosem fogják tudni végleg annektálni.

ma 12:36
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Ha bukik a háború bukik Putyin. Ha Putyin bukik megy a lecsóba a sleppje meg az oligarchái is. Márpedig a bukás arrafelé tudjuk mit jelent gyakran. Szóval folytatni kell, kerül amibe kerül.
ma 12:53
 2/8 anonim ***** válasza:
67%
800 ezer orosz halott? Jó vicc.
ma 12:57
 3/8 A kérdező kommentje:
#2: Nem hiszed el? Cáfold meg!
ma 13:05
 4/8 anonim ***** válasza:
66%

Utána lehet keresni.. Putyin ellenzéke el kezdett erősödni. Már egy-egy ablakon kieséssel nem lehetett megfékezni őket.

Hatalmát féltő orosz elnöknek ki kellett valamit találni amivel lefoglalhatja az orosz népet.

Hát ez a háború katonai művelet lett az.

Ócska belpolitikai játszma aminek a fél világ issza a levét. Egy diktátor hatalomféltése ami miatt az ukrán népet széjjelzilálták.

ma 13:12
 5/8 anonim ***** válasza:

"Nem hiszed el? Cáfold meg!"

Még az ukrán fél is ennél nagyságrendekkel alacsonyabb becslést tesz közzé, pedig ők aztán el vannak szállva rendesen. Mégis honnan veszed ezeket a hatalmas számokat? 600-800 ezer halotthoz lazán jöhetne 2 millió sebesült, ennyi katonája összesen sincs Oroszországnak, pedig minimum fél millióan jelenleg is ott vannak Ukrajnában. Lassan kiderül a veszteségekből, hogy Oroszországnak 20-szor akkora hadereje volt, mint amiről korábban tudtunk :D

ma 13:19
 6/8 anonim ***** válasza:

Ja, kb. egyetértek az előttem hozzászólóval.

Az inflációról viszont annyit, hogy én nem tudom, lehet így igaz, hogy az ott az egekben van, de én úgy látom, hogy az itthon van az egekben, miközben ilyen pár százalékos inflációról beszélnek a tavalyi évet nézve. Hát én baromira nem így érzékeltem a dolgot, te így érzékelted? Emellett viszont azt látom, hogy az orosz üzletekben olyan p...csa árak vannak, hogyha a szomszédunk lenne, akkor fél Kelet-Magyarország oda járna vásárolni. Mielőtt még a fizetésekkel jönnénk, az átlagbér az 640 ezer forintnak felel meg (nettó bérekről beszélek), ami hát tudjuk mit jelent, kb. semmit, de egy szakmunkás, az kb. annyit keres Oroszországban is, mint itthon, nálunk. Egy szakmunkás beosztott bére kb. 400-550 ezer forint között mozog, egy tanári bér kb. 450-550 ezer forint körül alakul, szóval nem gazdálkodnak kevesebb pénzből, mint mi, itthon. Ezen kívül a rezsi, úgy mint gáz, villany nyilvánvalóan sokkal olcsóbb, mint nálunk. Egy valami baromira magas náluk és az az ingatlanok bérleti díja, de Oroszországban az elsöprő többség saját tulajdonú ingatlannal rendelkezik, a bérlakási piac kisebb szerepet játszik a lakhatási rendszerben, mint nálunk.

Szóval összegezve én nem tudom mi a búbánatos bánatról beszélsz akkor, amikor az oroszországi elszálló inflációról beszélsz, mert az innen nézve sci-fi kategória, ha azt nézzük nálunk Magyarországon és úgy egyáltalán az EU-ban hogy alakult az infláció, azaz azoknál akik ugye szankcionálnak.

ma 13:36
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha egy ilyen kaliberű egyed, mint a vezérük beindul, nehéz megállnia/megállítani.
ma 14:03
 8/8 anonim ***** válasza:

Elmérték magukat, az volt a terv hogy 24 óra alatt lerohanják majd megkapják egész Ukrajnát és senkit sem fog zavarni. Hát nem ez történt.

Putyin Sztálint akar a Szovjetunió élén játszani akitől egész Európa retteg, közben a kis szomszédot sem tudja legyőzni aki se nem NATO se nem EU tag, mert besegítettek nyugatról.

ma 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!