Miért lett Kínából hirtelen patás ördög főellenség?
Persze értem én, hogy Kína elkezdte gazdaságilag beelőzni az Usákokat.
De ez miért a mi problémánk?
És ez miért ok ez a háborúra? Az USA által szabott gazdasági versenyben jeleskednek. Az USA meg ezt nem bírja elviselni.
Miért kéne emiatt nekünk és az EU-nak összeveszni Kínával?
Miért kéne ezért háborúzni?
Nem hirtelen lett az. Ahogy erősödött a kínai gazdaság úgy vált folyamatosan "ellenséggé" sokak szemében.
Nagyon rossz taktika amit az EU vezetése csinál, nem csak Kínával kapcsolatban. Az USA-nak az érdeke az, hogy az EU is szembe kerüljön Kínával, az EU vezetése pedig nem az európaiak érdekét képviseli sajnos. A gond ott van, hogy az európai emberek pedig újra meg újra ezeket választják be az EP-be és hagyják hogy tönkretegyék az uniót és annak országait.
Kínával óvatosnak kell lenni, de nem ellenségként hanem riválisként kellene vele bánni. Felhasználni ott ahol ez szolgálja az érdekeinket és együttműködni vele ahol az, kizárni a piacainkról pedig az önálló termelésünk megerősítésével kellene és nem azzal, ahogy most csinálják, hogy megszabadulnak az olcsó orosz nyersanyagoktól és hagyják tönkremenni, leépülni az európai termelést mindenben.
Az EU jelenleg az USA bábja, ennyi az ok.
Ha minden kötél szakad, akkor az európai országokban, a NATO szabályok szerint jelentős amerikai haderő állomásozik, ami bármikor kész rá, hogy megvédje a demokráciát és a népek szabadságát. (irónia)
Nem tudom feltűnt-e, hogy amikor Trump legutóbb helyzetbe került, akkor születtek a Huaweii meg egy másik tucat kínai cég elleni szankciók.
Pedig annak már több mint 4 éve.
@5: Trump számára Kína volt az,ami az itteni állampártnak Brüsszel, Soros vagy Gyurcsány...
Attól Kína még elég messze van, hogy valódi veszélyt jelentsen az Egyesült Államok gazdaságára, de az tény, hogy az utóbbi évtizedekben sok területen nagyot fejlődött. Mára már az U.S.A.-ban is elterjedtek a kínai termékek és eszközök; ha egy gazdaságilag nehezebb időszakban ezt valaki kombinálja a nehézségekkel, akkor máris van egy bűnbak, amire mindent rá lehet fogni...
A többi már csak marketing és pszichológia.
Az USA ott van hatalmas előnyben, hogy a legmodernebb technológiák szabadalma az ö tulajdonuk.
Aztán a világ legnagyobb része GPS-t használ a tájékozódásra és android op. rendszert a telefonján.
Mndazonáltal csak arra próbáltam rámutatni, hogy nem most lett hirtelen lett Kína a feketeseggű, hanem annak sok éves történelme van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!