Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Jó ötlet lenne ha Európa...

Jó ötlet lenne ha Európa végre szakítana a kereszténységgel/ábrahámi vallásokkal, visszatérne az eredeti, görög-római kultúrához és ezzel feltámaszthatnánk az antik Európát?

Figyelt kérdés

dec. 17. 22:48
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Hibáztak azzal hogy hagyták elterjedni a barbárok vallását. Róma ezzel megszűnt rómainak lenni.

Én magam teljes mértékben európainak tartom, nem holmi barbár kipcsaknak.

dec. 18. 14:07
 12/24 anonim ***** válasza:

Az nem számít, hogy te minek tartod magad.

A görög és római kultúrában csakis a görögök és a rómaiak értek valamit. Mindenki mást kívülállónak tekintettek.

Ha ugyanaz volna az értékrend, akkor a hatalom birtokosa lenézne téged...ha szerencséd van szolgálhatnád.

dec. 18. 14:16
 13/24 A kérdező kommentje:
Én árja vagyok.
dec. 18. 14:27
 14/24 anonim ***** válasza:

Vagyis se nem római, se nem görög. Szolgának születtél.

dec. 18. 14:39
 15/24 anonim ***** válasza:

"Hibáztak azzal hogy hagyták elterjedni"

Nem hagyták, ők terjesztették el. Mitöbb, ők tették kötelezővé. A római birodalom abba bukott bele, hogy nem tudta kezelni a területe méreteit. A kereszténység egy utolsó próbálkozás volt, hogy a csőcselékre kényszerítsenek egy olyan vallást ahol az szolgálat és a megalázkodás erénynek számít. Nyertek vele kb 100 évet.

Ahogy korábban már említettem: törikönyv. Sok izgalmas dolog van benne.

dec. 18. 16:13
 16/24 anonim ***** válasza:
54%

"Róma ezzel megszűnt rómainak lenni."

Tudom, hogy trollkérdés, de azért ezt idebiggyesztem:

Róma sosem volt római. Mindent a hellén kultúrából lopott - pardon, "kölcsönzött".

A rómaiak legutoljára akkor voltak rómaiak, amikor még nem írtak, nem olvastak, nem tisztálkodtak, nem borotválkoztak. Mindezeket a görögöktől másolták le.

dec. 18. 17:25
 17/24 A kérdező kommentje:

A mai értelemben véve mi számít rómainak, árjának, európainak? Alapvetően a nyugati, európai világ. Ebbe beletartozunk mi is, az Európai Unió teljes területe.

"Róma sosem volt római. Mindent a hellén kultúrából lopott - pardon, "kölcsönzött"."

Önmagában nincs is olyan, hogy római. A görög-római vagy az antik kifejezés a pontosan. Valóban a görögöktől ered, de Róma is sokat tett hozzá és általuk terjedt el Európában.

dec. 18. 18:46
 18/24 anonim ***** válasza:

"Önmagában nincs is olyan, hogy római."

- Valóban nincs.

"A görög-római vagy az antik kifejezés a pontosan."

- Nem. Ez ugyanis feltételezné, hogy itt közös kultúrateremtésről van szó. Az azonban nem kultúrateremtés, hogy egy nép piócaként rászívja magát egy fejlett civilizációra.

"Valóban a görögöktől ered, de Róma is sokat tett hozzá"

- Például?

"és általuk terjedt el Európában."

- Ami mutatja, hogy bár Róma hódított, de a kultúrát a hellenizmus jelentette továbbra is.

Horatius plasztikus soraival:

"Az elfoglalt Görögország foglalta el a vad győztest,

És a művészeteket hozta a paraszti Latiumba."

dec. 18. 19:46
 19/24 A kérdező kommentje:

A római jog, a római építészet és a római közigazgatás jelentős. A mai Európai politikai rendszer is erre épül.

De akkor ennyi erővel egyik európai nemzetnek sincsen saját kultúrája, hiszen mindenki átvette a barbár zsidóktól eredő kereszténységet. Ez miben jobb, mint a hellenisztikus Európa?

dec. 19. 17:59
 20/24 anonim ***** válasza:

"Ez miben jobb, mint a hellenisztikus Európa?"

Miben rosszabb?

És Európa mekkora része is volt hellenisztikus?

dec. 19. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!