Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A román szélsőjobb magyarellen...

A román szélsőjobb magyarellenes vezérét miért támogatják nagy számban a székelyek?A fasiszta és magyarellenes nézeteket való Călin Georgescu egyre népszerűbb a Székelyföldön.

Figyelt kérdés
[link]

dec. 11. 10:34
 1/9 A kérdező kommentje:
dec. 11. 10:35
 2/9 anonim ***** válasza:
48%
Nem támogatják a székelyek.
dec. 11. 10:37
 3/9 anonim ***** válasza:
84%
A románoknál csak magyarellenes delikvenseket lehet találni.
dec. 11. 10:49
 4/9 anonim ***** válasza:
74%
Brassóban lakom. Kovászna és Hargita megyékben nagyon lelkesednek a székelyek a fasiszta Călin Georgescuért. Nem számít nekik, hogy szélsőségesen magyarellenes. Nagyon tetszik nekik, hogy Orbán Viktorhoz hasonlóan Putyinbarát politikát képvisel. A népszerűségéhez az is hozzájárul a székelyek körében is, hogy a Covid alatt a szintén szélsőséges AUR párttal együtt ellenezte az oltásokat.
dec. 11. 10:59
 5/9 anonim ***** válasza:
56%

Székely vagyok. Lasconira szavaztam az első fordulóban. Azt látom, hogy sokaknak nem erőssége a kritikus gondolkodás. Voltam számláláson. Az emberek 95%-a automatikusan leszavaz Hunorra. Azoknak is egy jelentős része annyira komolyan veszi, hogy "a tulipánra kell ütni a pecsétet", hogy szó szerint rápecsételnek az RMDSZ logóra, nehogy rendesen látszódjon az a pecsét.

Aztán közösségi médiában és saját körömben is sokaktól hallottam, hogy Georgescu-ra akarnak szavazni. Ők nyilván látnak benne egy Orbán Viktort, hisz ugyanúgy orosz-barát, "békepárti". Sokan benyelték a Fidesz propagandáját, és ehhez éppen Georgescu állt a legközelebb egy kis Mi Hazánkos beütéssel (oltásellenesség és rengeteg más konteó). Örülök, hogy ezt a második fordulót elkaszálták, mert Románia előre ment, nem hátra, csak épp egy szakadék volt előttünk, amihez teljes gázzal tartottunk.

Annak ellenére, hogy Lasconi-t támogattam, és támogattam volna továbbra is, szükségesnek érzem egy másik jelölt indítását. Egyrészt Lasconi miatt, aki valóban felkészületlen, másrészt a megosztó személyisége miatt. Ez főleg a magyar közösségre igaz, ugyanis az RMDSZ végig őt karaktergyilkolta az első forduló lezártáig. Én személy szerint annak örülnék a leginkább, ha a kormánypártok, vagy legalább az USR és PNL beállnának a főpolgármester mögé. Ha már megadatott az a szerencse, hogy egy olyan jelölt legyen, mint ő, nem szabad megosztani az Európa-barát szavazatokat.

dec. 17. 00:34
 6/9 progizo ***** válasza:
64%

Hogyan lesz így revízió meg nagyobb Magyarország igazságosabb határokkal, ha a székelyek is, vagy legalábbis egy részük, ilyen hülyék?

Elsőnek Magyarországnak, az összmagyar érdekeknek kellene lenniük, nem Orbán Viktornak és az ő baromságainak, amelyekkel egyre távolodik a területvisszacsatolások esélye.

jan. 8. 13:56
 7/9 anonim ***** válasza:
79%
6. A határévízóra egyébként is nulla az esély, egyébként is semmi értelme. A határon szabadon lehet közlekedni. A " Nagy Magyarország" jelenleg egy beteges álom. A jövőben sincs semmilyen realitása. A felmérések szerint a székelyek között a legnépszerűbb politikus az a Călin Georgescu aki korábban kinyilvánította, hogy a magyarok földet és vizet kapnak Romániától és másra ne számítsanak. Ezt az elmebeteget támogatja a székelyeknek több mint a fele.
jan. 10. 12:06
 8/9 progizo ***** válasza:
60%

#7.: "A határévízóra egyébként is nulla az esély, egyébként is semmi értelme."

Ezt te akarod eldönteni?

"A határon szabadon lehet közlekedni."

És ez mennyiben megoldás a trianoni megosztottság okozta gazdasági-geopolitikai-demográfiai bajainkra?

Adják vissza a területeinket, és attól még lehet a régi-új határokon szabadon közlekedni.

"A " Nagy Magyarország" jelenleg egy beteges álom."

A mostani Nagy-Románia pedig egy beteges valóság, amit mindenképpen orvosolni kell, legalább Észak-Erdélynek a magyar anyaországhoz való visszacsatolásával, mint 1940-ben.

"A jövőben sincs semmilyen realitása."

A jövőt mi alakítjuk a mában, éppezért semmi keresnivalója a magyar köztudatban a hozzád hasonló defetista, lemondó, a területrablók igényeit kielégítő hulladék gondolatoknak.

"A felmérések szerint a székelyek között a legnépszerűbb politikus az a Călin Georgescu aki korábban kinyilvánította, hogy a magyarok földet és vizet kapnak Romániától és másra ne számítsanak. Ezt az elmebeteget támogatja a székelyeknek több mint a fele."

Soraid alapján te az ilyen Calin Georgescu-félék ideológiájának hazai szekértolója vagy, úgyhogy nem értem, akkor mit háborogsz ezen?

jan. 13. 13:42
 9/9 anonim ***** válasza:
56%

A többség nem őt támogatja, sőt, az RMDSZ hivatalos álláspontja is az volt, hogy "kisebbik rosszként" Elena Lasconira szavazzanak az erdélyiek.

Persze az is durva, hogy létezik már sajnos egy elég jelentékeny (és hangos) kisebbség, akik inkább a nettó fasiszta, magyargyűlölő Georgescura szavaznának, mint Lasconira.

De az hazugság, jogy ez a többség lenne! A Székelyföldön is kisebbség!

Én úgy gondolom, ők a Fidesz erdélyi áldozatai, akikkel sikerült elhitetnie Orbán Viktornak és pártjának, hogy a legnagyobb létező ellenség Brüsszel és az Európai Unió, meg a Nyugat.

Észbontó, hogy egyesek idáig jutottak, 35 évvel az elnyomó Ceușescu-rezsim összeomlása után, 35 évvel a marosvásárhelyi fekete március után!

Inkább egy vátrás, magyargyűlölő mint egy nyugatbarát román, aki legalább embernek tekint minket... Szinte felfoghatatlan... :(

De azért ez csak egy hangos (és öreg!) kisebbsége az erdélyi magyarságnak! egyetlenegy 40 alattit sem ismerek, aki ne Lasconira szavazott volna Georgescuval szemben.

De van egy generáció, aki az M1-en és a Kossuth Rádión lóg reggeltől estig, sajnos, és nekik sikerült sajnos letolni a torkukon a propagandát, hogy Európa és a Nyugat a fő ellenség, hozzájuk képest egy magyargyűlölő román is jobb.

Elég szomorú... :(

jan. 31. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!