A szíriai polgárháborúban te inkább Aszad vagy a dzsihadisták oldalán állsz?
Figyelt kérdés
dec. 7. 21:15
A kérdező szavazást indított:
Inkább az oroszbarát Aszad
Inkább az amerikabarát al-kaidások
14 szavazat
1/5 anonim válasza:
Valljuk be Aszad sem egy szent, de bazmeg al-kaidásokat támogatni? :D X-en a sok ukrán zászlós agyhalott hogy csápol nekik. :DDDD
2/5 anonim válasza:
Természetesen Aszad elnök úr mellett. 2014 nyara óta követem az eseményetek, sok videót láttam onnan, ő a kisebbik rossz ott. Ismerőseimet, rokonokat is megkérdeztem, ők is kiállnak a szír kormány mellett. Kiváncsi lennék mi a magyar kormány álláspontja, de mély hallgatás van egyelőre.
3/5 anonim válasza:
Aszad és családja kormányzása idején nem született stabil vezetés. Rossz életkörülmények, magas adózás (mivel a kormány a hadsereget sem tudta fenntartani rendesen). Ennek köszönhető hogy az állami sereg egy nagy része átállt, és az is hogy ma már átvették az irányítást a főváros felett. Az emberek meg ujjongtak az utcákon. Az Al-Kaida-s szervezet (lázadók egy része) Szíriában jelentősen változott és iszlamista ideológiák helyett a vezetés áttért egy "moderált" nacionalista irányba. ( Idleb-ben és más városokban kissebségekkel, akár keresztény csoportokkal is kiegyeztek. ) Habár ezt csak valószínűleg nemzetközi elfogadás érdekében tették meg. Egyik probléma hogy elképzelhető hogy a szomszédos Kurdokkal ( Észak szíriai közel független állam ) is harcba szállnak, ami nem sok jót tenne. A lényeg hogy senki nem tudja mi lesz a jövőben, lehet hogy az új államhatalom lesz a "mediterrán" Afganisztánja. Én viszont eltudom képzelni hogy egy centralistább és akár nemzetközileg közelebb álló Szíria fog születni.
4/5 Gál Gábor 2024 válasza:
Jelenleg Szíria a világ egyik legrosszabb helye, mindenképpen kell változás. Reméljük, hogy nem egy Afganisztán lesz belőle.
Jelenleg három fő erő van az ellenállásban, abból csak az egyik, az "SSG" a szélsőséges iszlamista, aki együttműködik az al-Kaidával. Egyenlőségjelet azért ne tegyünk közéjük.
5/5 anonim válasza:
“változott és iszlamista ideológiák helyett a vezetés áttért egy "moderált" nacionalista irányba”:
A felkelők öregedtek 10 évet. Ma már nem annyira radikálisok, mint 17 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!