Visszaállt a világ rendje?
Tegnap ezt mondta Zelenszkij: - Ukrajna nem fogja tudni katonai erővel visszafoglalni az oroszok által megszállt területeket, diplomáciai megoldásra van szükség!
Ezt nem teljesen értettem, hiszen a háború üzlet és amíg van humán erőforrás, valamint Oroszország el nem éri a céjait, addig ennek a háborúnak nem lesz vége. Valamint Zelenszkij mindig is a valóságtól elrugaszkodva mondta azt, hogy mindent is visszafoglalanak!
Korábban bárki ilyet mondott arra azonnal rányomták az oroszbarát bélyeget, szóval össze voltam zavarodva.
De ma már visszaállt a világ rendje úgy néz ki, csak pillanatnyi zavar lehetett...
Volodimir Zelenszkij ukrán államfő kizárta a tárgyalásokat Oroszországgal, durva üzenetet küldve Moszkvának !
Állítása szerint az oroszok megadása vethet véget a harcoknak. Moszkva nevetségesnek minősítette álláspontját.
„A legfontosabb fegyverünk az embereink” – mondta Zelenszkij, hozzátéve, hogy ha a Nyugat nem küld több pénzt, fegyvert és lőszert Ukrajnának, »mindent elveszítünk«.
Szóval úgy néz ki megy tovább a buli, Ukrajna amíg bírja emberi erőforással, addig megy a biznisz.
Szerintem Zelenszkij tegnap valami tudatmódosító szer hatása alatt lehetett...
Az 1920ban szétszedett Magyarország történelmi képződmény volt.
Ukrajna területileg meg nem létezett, csak mint a SZU egyik tagállama. A függetlenséget követően, meg amúgy tagköztársasági szinten is különböző történelmi területek lettek összepakolva.
Bocs, de nem jó a párhuzamod.
Szerintem nem lehet, és nem is kell párhuzamot vonni. Mindent a saját idejébe, a saját kontextusába kell vizsgálni.
A tegnapi kijelentése után felmerült bennem, hogy Zelenszkijnek igazából van-e bármilyen komoly döntésköre, vagy csak annyi, hogy melyik tollal írja alá az odatolt papírt. De mára visszaállt a világ rendje.
Amíg érdek a háború, addig tart, Ukrajnát feláldozva. Ehhez asszisztál Ukrajna miniszterelnöke, aki ebből kifolyólag nem a saját nemzeti érdekét képviseli.
Magyarország határa sosem volt állandó. Minden korban más volt.
És a párhuzam valóban nem valós, ugyanis ti azt várnátok, hogy az ukránok _most_, a jelenben mondjanak le az országuk ötödéről, míg a trianoni döntések esetén egy 100 évvel korábbi állapotról van szó.
Vicces, hogy egyfelől kerüljön vissza Kárpátalja, vele többmilliós nemzeti kisebbség térjen Magyarországba, mert 100 évvel ezelőtt mi volt, de az ukránok mondjanak le ukrán többségű területekről, amiket most, a jelenben vesznek el tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!