A Hezbollah 2o23 okt. 8. támadta meg Izraelt. Most miért egyezett bele a tűzszünetbe?
Muci
A Hamasz az a szervezet aki megtámadta Izraelt tavaj oktoberben!
A Hezbollah Libanoni, A Hamasz meg palesztin terorr szervezet a Gáza övezetben!
Kevered a dolgokat
Én se értem. Talán tekintettel vannak Libanonra, nem akarják hogy a zsidók terrorbombázzanak, ártatkanokat öljenek tovább. A hírek szerint semmit sem haladrak előre a földi egységek, hatalmas veszteségeik voltak, sokkal jobb a hezbollah, és a zsidók nagyon gyáva katonák. Nem elsőrangú emberanyag, ahogy Ady mondta.
Én folytatnám és bombáznám tovább a megszállókat.
Túl szép, hogy igaz legyen eddig. A hezbollah, a világ legerősebb nem állami hadserege, és gyengébb lenne, mint a hamasz (nyilván nem)?
Érdekes összevetni a 2 háború intenzív szakaszának első 2 hónapját, ami Gáza esetén tavaly ősz, Libanon esetén a mostani ősz. Tehát ugyan annyi időszakot ölel fel ez a stat.
Halott izraeli katonák:
Hamasz megölt: 400
Hezbollah megölt: 60
Bármilyen bizonyítékkal alátámasztott jármű veszteségek (Merkava, Namers, Buldozerek):
Hamasz ellen 90
Hezbollah ellen 5
Azt, hogy mit mondanak a terroristák nem lehet figyelembe venni, mert a Hamasz 3x annyi tankot lőtt ki, amivel rendelkezik az IDF minden más járművel együtt összesen, a hezbollah is mond már 60-70et, de 1db megsemissített tankra van bizonyíték (bár abból sem kivehető semmi), és néhány valóban eltalált tankra.
Kilőtt rakéták esetén is figyelembe lehet venni az egész háborút, Gázából kb szűk 14 ezer rakétát lőttek ki 1 év alatt, a negyed millióval rendelkező Hezbollah csak 12500-at.
Emelett minden nap elmondták, hogy ők biztos nem kötnek tűzszünetet a megszállókkal, amíg Gázából nem vonulnak ki, és nem mennek sehova. Ehhez képest nem csak, hogy tűzszünetet kötnek, vissza is vonulnak és elhagyják Libanon déli részét. Ez hihetetlen. Ráadásul Izrael még el sem indult. Amerika nem engedélyezte nekik, hogy elinduljanak Libanonba, hogy diplomáciai megoldás legyen. Szóval november 3-án az IDF létrehozott a határ mentén egy 7km mély katonai zónát, és onnan a páncélosok el sem mozdulhattak.
Ezek alapján a hezbollah nagyon felsült. Minden létező fronton felsültek, negyed annyi ellenállást nem fejtettek ki, mint a gázaiak. Nem tudom mint mondott nekik az USA, hogy rábírták őket erre, de ez diplomáciai csoda. Ezért nem is vagyok benne biztos, hogy ilyen van, hogy a hezbollah ezt így tényleg betartja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!