Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szerintetek ha Trump nem fog...

Szerintetek ha Trump nem fog tudni megegyezni Putyinnal miután beiktatták elképzelhető hogy tovább fogja eszkalálni a háborút?

Figyelt kérdés
nov. 28. 22:03
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
#9 Akkor szerinted mi lehet a megoldás van egyáltalán?
nov. 29. 16:58
 12/18 anonim ***** válasza:
55%

Kiszorítani, legyengíteni az oroszokat és azután jöhetnek a béketárgyalások. Ukrajnát gyorsan felvenni a Nato-ba. Ha ez teljesülne egy egységesebb, erősebb Európa jöhetne létre. Ukrajna egy szuverén állam, senki nem mondhatja meg nekik kívülről, hogy melyik szövetségbe nem léphet be. A Szovjetunió felbomlása után a független Ukrajna feltétele az volt, hogy nem lehet atomfegyverük. Ha most lenne, senki nem csesztetné őket. Tudom, hogy volt egy szóbeli megállapodás, hogy tovább nem fog terjeszkedni a Nato, de én akkor is azon az állásponton vagyok, hogy ne más országok mondják meg, hogy a kisebb országok mit csinálhatnak. Putyin követelése között az is volt, hogy vissza kell állítani a Nato határokat az 1997 előttire, ami azt jelentené, hogy mi se lennénk a Nato része.

Nem vagyok ukrán párti, de bárkiről lenne azó, ugyanezt írnám.

nov. 29. 17:06
 13/18 anonim ***** válasza:

12: egyelőre az oroszok állnak jobban, az ukránok meg egyre kevésbó, szóval az oroszok kiszorítása egyelőre nagyon nem megy

Ha pedig Trump megvonja Ukrajna támogatását, akkor végképp eldőlt a dolog, mert az EU egymaga nem fogja tudni ellátni őket pénzzel és eszközökkel.

Szóval Trumpon múlik minden, hogy neki éppen milyen kedve lesz.

nov. 29. 19:07
 14/18 anonim ***** válasza:
Igen, ezt értem,de ha elfoglalja a területeket Putyin és nem lesz semmi következménye, akkor mi a garancia, hogy nem támadja meg pár év múlva Ukrajnát?
nov. 29. 23:31
 15/18 anonim ***** válasza:

[link]

Mi lehet ebből igaz?

nov. 30. 07:52
 16/18 anonim ***** válasza:
Hát ez az oldal nem a leghitelesebb cikkeket szokta írni, majd kiderül. Nem tudom, hogy ez most jó hír, vagy nem. Szerinted?
nov. 30. 11:03
 17/18 anonim ***** válasza:
15: orosz propaganda, hogy széthúzást szítsanak
nov. 30. 18:53
 18/18 anonim ***** válasza:

14: nincs rá garancia, de a háborúnak véget kell vetni, és egyelőre nem úgy néz ki, hogy az oroszok vesztenek

Ukrajna támogatói éppen ezt mondják, hogy ha az oroszok megkapják, amit szereztek, akkor éppen az lenne az irracionális, ha pár év múlva nem foglalnának új területet. Hiszen ha területet szereznek erőszakkal, amit nemzetközileg el is ismernek nekik utána, akkor ez egy praktikus módja az ország növelésének.

nov. 30. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!