Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az oroszok atombombáznának ha...

Az oroszok atombombáznának ha kilöknék őket Ukrajnából?

Figyelt kérdés

Tegyük fel a nyugat elszánja magát és záros határidő alatt helyreállítja Ukrajna szuverenitását a teljes területén, a Krímet is beleértve. Szerintem nem ez a célja, hanem az oroszok legyengítése, de mindegy.

Tételezzük fel, hogy felcsavarják a termosztátot:

Nyugati, amerikai katonák is mennének Ukrajna területére, legalábbis nagyrészt alacsony kockázatú szerepekre. Átmenetileg akár orosz területre is lépnének. Légtérzár Ukrajna légterében, mindent is lelőnének ami orosz, még oroszország légterében is. Nyugati gépek, nyugati pilótákkal bombáznák(nem nukleárissal) oroszország területét, akár nyugati repülőtérről felszállva. Még keletről is kapnának bombát, alaszkából és kanadából. Olykor civil áldozatokkal is, ha az oroszok válaszul civilekre lőnek vissza.

Egy ilyen szélsőségesre csavart eszkalációra válaszul az orosz vezetés magára rántaná a bilit és atombombát vetne be? Bevállalná a teljes megsemmisülést, ha nem növelheti 1%-al a területét?

Inkább az azonnali visszavonulásra tippelnék, nem égetné feleslegesen az erőforrásait. Ha pedig az eddigi módon tovább harcolna, akkor pár hónap alatt vége lenne a háborúnak.

nov. 28. 09:00
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
A komplett NATO + egyéb országok pl Ausztrália vs Oroszország esetében én bizony nem Oroszországra fogadnék. Egy kicsit megtolva a hadigazdaságot 1500 mrd dollár/év a katonai költségvetés állna szemben 110 mrd dollár/év költségvetéssel. Ezzel az oroszok nem tudnának mit kezdeni, még úgy sem ha az eszközeik esetenként jobb harcérték/költség mutatóval rendelkeznek.
nov. 28. 14:25
 12/27 Jeffrey Spender ***** válasza:

Ausztrália hogyan jönne Oroszországhoz ?

Nem Kína ellen készítik azt, a földrajzuk okán ?

nov. 28. 14:48
 13/27 Jeffrey Spender ***** válasza:

Túl gyorsan nyomtam entert, Mekkora az Ausztrál Haderő ?

Nekem nem tűnik valami világverőnek ...

nov. 28. 14:49
 14/27 Jeffrey Spender ***** válasza:
És nem csak az Ausztrál Haderő a kérdéses, hanem az Európai NATO hadseregei is ...
nov. 28. 14:55
 15/27 A kérdező kommentje:

Ausztrália úgy jönne Oroszországhoz hogy támogatja Ukrajnát, de nem NATO tag.

Ausztrália védelmi költségvetése ~50 milliárd dollár, a GDP 2%-a. Nagyságrendileg hasonló mint a békebeli Oroszországé ami 65 mrd dollár, az orosz gdp 4%-a.

nov. 28. 15:00
 16/27 Jeffrey Spender ***** válasza:

A költségvetési számokkal való dobálózást sosem értettem, én a harcjárműveket, a haditechnikát, és a hadianyagot nézem.

Az Ausztrál Haderőnek van

- 60 M1A1 Abrams-e,

- 250 LAV-25-ös könnyű felderítő páncélosa,

- 500 M113-as páncélzott csapatszállítója,

- 48 M777-es vontatott tüzérsége,

- 24 F-18E/F Super Hornet-je

Volt 60 F-18A/B Hornet-je

Berendeltek 100 F-35A Lightning II-est, de az jövőre irányuló beszerzés, nem pedig jelenkori állapot

És Haditengerészete van.

Ehhez képest Mekkora az Orosz Hadsereg ?

Egy ekkora kis sereg is bedarálná az Orosz Hadsereget, vagy fordítva, céllövölde lenne az oroszoknak ?

nov. 28. 15:18
 17/27 A kérdező kommentje:

Ha Putyin Ausztrália elfoglalása mellett döntene, akkor nem sikerülne még akkor sem ha az ausztrálok magukra maradnak. Haditengerészet ugye.

Kissé elkanyarodtunk a témától, de kanyarodjunk vissza: ha oroszországot ki akarnák pucolni ukrajnából akkor ki lenne pucolva és nem állna neki atomháborúzni.

nov. 28. 16:17
 18/27 anonim ***** válasza:
#16 Ha nem sikerül egy villámháború, akkor hosszútávon általában a gazdasági termelőképesség dönti el egy háború kimenetelét. Német és francia autóipar szerintem nagyon gyorsan át tudna állni hadiiparra, ha szükséges
nov. 28. 16:18
 19/27 Jeffrey Spender ***** válasza:

Kérdező, ez lehetett volna egy jó kérdés, de így, hogy az Ausztrália elleni orosz invázióról írkálsz, trollkodás az egész.

Az meg hogy Oroszországot ki akarnák pucolni Ukrajnából, az sikerrel járna, az miért is fix dolog ?

nov. 28. 16:40
 20/27 Jeffrey Spender ***** válasza:

# 18

Egy harckocsihoz sokkalta több kell, mint hogy 70 mm-es hengerelt acéllapokat hegesztgessenek össze ...

A német ipar legutóbb 4000 tüzérségi lőszert két hónap megfeszített munka árán tudott megtermelni. Közben meg Ukrajnában az ukránok napi szinten 10 000 tüzérségi lőszert lőttek el.

A német hadiiparból még egy nap harmadára való tüzérségi muníciót sem tudnak biztosítani.

nov. 28. 16:42
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!