Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A világ legtehetségesebb...

A világ legtehetségesebb emberei az USA-ba mennek dolgozni?

Figyelt kérdés
Sokszor mondják ezt az EU-s vezetők, hogy milyen nagy szükség lenne képzett bevándorlókra és a németek főleg ezen vannak, de igazából, ha megnézzük a legkompetitívebb szakmákban, mint az orvos, IT, pénzügyi, kutatási terület a legjobb fizetések a tengerentúlon vannak és nem kis különbséggel. A nagyravágyó kínai, indiai diákoknak is az az álmuk, hogy Kaliforniába vagy New Yorkba menjenek tovább, nem Európába. Aztán lehet idővel rájönnek, hogy ár-érték arányban már otthon sem élnek rosszul, de a lényeg, hogy a világszínvonalú állások továbbra is az USA-ban vannak. Ez persze nem azt jelenti, hogy egy európai munkás ne élne még mindig jobban, mint egy amerikai a magasabb szociális biztonság miatt, de elit szakmákban fordított a helyzet.

ma 11:56
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A tehetséges, képzett emberek nem szeretik az állam könyékig turkál a zsebükben.

Az EU-s államok kormányai meg ezt teszik.

Az USA-ban meg, hagyják őket élni, nem nyúlja le az állam a bérük 40 százalékát, nem adóztatja agyon a benzint, nincs magas áfa (a legmagasabb sales tax 8 százalék ott).

Ameddig az EU-s államok nem felejtik el ezt a marxista-szociáldemokrata lázálmot, addig a tehetséges emberek továbbra is az USA-t fogják választani.

ma 11:59
 2/3 anonim ***** válasza:

"Ameddig az EU-s államok nem felejtik el ezt a marxista-szociáldemokrata lázálmot"

Ez a marxista-szociáldemokrata EUs lázálom messze jobb életminőséget biztosít az átlag állampolgárnak, mint amit az USAban elérne és egyelőre felső 1% vagy akár 10% még nem a lakosság nagyobb része.

Szerintem a fő oka nem ez annak, hogy mindenki az USAba megy hanem inkább az, hogy ott a tech,IT,pénzügy stb virágzik míg nálunk nem. Sok ágazatnak mondhatni Kalifornia a központja az egész világon. Kalifornia állam GDP-je önmagában nagyobb, mint Japáné és majdnem eléri Németországét... Európában hol van ilyen? :)

ma 13:51
 3/3 anonim ***** válasza:

"Ez a marxista-szociáldemokrata EUs lázálom messze jobb életminőséget biztosít az átlag állampolgárnak"

Hát, nekem nem.Engem csak visszahúz.

Tőlem annyi TB-t von az állam, amennyiből fenék kinyalós privát EÜ biztosítást tudnék fizetni.

Nekem van privát munkaügyi biztosításom (jövedelem biztosítás) is, nem lenne szükségem állami munkanélküli segélyre sem.

Élősködik rajtam az állam és ez nem lenne másképpen Franciaországban vagy Németországban sem.

Engem az egész nem zavarna, csak lehessen választani.Aki nem akarja,hogy az állam gondoskodó, enyves keze simogassa, annak legyen lehetősége visszautasítani.

ma 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!