Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az egyiptomiakban megvan még...

Az egyiptomiakban megvan még az egyiptomiság tudat, vagyis hogy ők az ókori Egyiptom, a történelem egyik legjelentősebb civilizációjának leszármazottai?

Figyelt kérdés

nov. 17. 05:18
 1/8 anonim ***** válasza:
28%
Igen.
nov. 17. 05:28
 2/8 anonim ***** válasza:
86%
Ja, főleg az arabokban, pedig ugye a koptok lennének a régi egyiptomiak leszármazottai. De persze a helyzet ennél kicsit bonyolultabb, szerintem kb. nekik is annyi közük van hozzájuk, mint nekünk a honfoglaló magyarokhoz, gyakorlatilag a nyelven kívül semmi. Ráadásul már a koptok se koptul beszélnek.
nov. 17. 06:26
 3/8 anonim ***** válasza:
71%

Ott volt egy elég csúnya népességcsere.

Az arabok csak bevándorlók.

Elvileg, a koptok az egyiptomiak utódai.

nov. 17. 08:19
 4/8 anonim ***** válasza:
30%
Igen, de a tudat ugyanúgy megvan, származástól, vallástól függetlenül, és büszkék is rá.
nov. 17. 08:29
 5/8 anonim ***** válasza:
37%

Nem hiszem

600ban elfoglalták az arabok és a mai napig az övék.

Nincsenek már ókori egyiptomi leszármazottak.

nov. 17. 08:41
 6/8 anonim ***** válasza:
42%

Az arabok a VII. században elfoglalták a Közel Kelet nagy részét. Most mindenütt "büszkén elfogadjuk a területeinken élt ősök örökségét".

Egyiptomban az ősi egyiptomiakét, Izraelben a filiszteusok (nem létező) és a zsidók létező örökségét, Sziriában az asszirok, Libanonban a főniciak történelmét.

nov. 17. 11:37
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Valami van, meg büszkék a romokra... de nyilván az egyiptomiak kihaltak, beolvadtak. A most egyiptomban élő emberek az arab félszigetről érkeztek, arab kultúrájú emberek. Semmi egyiptomias nincs bennük. A koptokban se igazán, náluk is csak a vallás más, ugyanazok az arab emberek ők is.
nov. 17. 19:44
 8/8 anonim ***** válasza:

A 6-os válasza eszembe juttat egy adást a CNN-en, mert én is, nem hivő keresztényként felszisszentem.

Az adásban több nemzet képviselője volt, volt palesztin is, meg zsidó is. A fiatal palesztin azt állitotta, hogy a zsidóknak semmi köze a hebroni Machpela barlanghoz. Mikor szembesitették a Bibliával, hogy azt Ábrahám vásárolta, és ő is ott van eltemetve, meg Izsák meg Jákob, akkor azt mondta, hogy "a palesztin nép kegyesen hajlandó elfogadni a zsidók örökségét". Mire az öreg zsidó márgesen: "Van nekem fiam, ő lesz az én örökösöm nem te!"

nov. 17. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!