Az egyiptomiakban megvan még az egyiptomiság tudat, vagyis hogy ők az ókori Egyiptom, a történelem egyik legjelentősebb civilizációjának leszármazottai?
Ott volt egy elég csúnya népességcsere.
Az arabok csak bevándorlók.
Elvileg, a koptok az egyiptomiak utódai.
Nem hiszem
600ban elfoglalták az arabok és a mai napig az övék.
Nincsenek már ókori egyiptomi leszármazottak.
Az arabok a VII. században elfoglalták a Közel Kelet nagy részét. Most mindenütt "büszkén elfogadjuk a területeinken élt ősök örökségét".
Egyiptomban az ősi egyiptomiakét, Izraelben a filiszteusok (nem létező) és a zsidók létező örökségét, Sziriában az asszirok, Libanonban a főniciak történelmét.
A 6-os válasza eszembe juttat egy adást a CNN-en, mert én is, nem hivő keresztényként felszisszentem.
Az adásban több nemzet képviselője volt, volt palesztin is, meg zsidó is. A fiatal palesztin azt állitotta, hogy a zsidóknak semmi köze a hebroni Machpela barlanghoz. Mikor szembesitették a Bibliával, hogy azt Ábrahám vásárolta, és ő is ott van eltemetve, meg Izsák meg Jákob, akkor azt mondta, hogy "a palesztin nép kegyesen hajlandó elfogadni a zsidók örökségét". Mire az öreg zsidó márgesen: "Van nekem fiam, ő lesz az én örökösöm nem te!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!