Ukrajna az összeomlás szélén, itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy Magyarország végre visszakapja Kárpátalját? Lengyelország pedig Lemberget?
Vagy talán mégsem.. Senki nem akart egy impérium felbomlása után megint országhatár rajzolgatásokba kezdeni. Az ukrán határokat a magyar-ukrán-orosz fél egyaránt elismerte. Senki nem gondolta akkor, egy orosz elnök évtizedekkel később felrúgja az egészet.
Te tévedsz. Azt Moszkva valójában _magának_ adta, a saját birodalmának. Csak névleg a de facto nem is létező Ukrán SzSzK-nak.
Fogalmuk sem volt róla, hogy a Szovjetunió fel fog bomlani, és Ukrajna önálló állam lesz. Ne csináljunk egy orosz hódítás ól valamiféle hamis jótékonykodó cselekedetet, mert csupán papíron odaadtak egy területet egy - akkor még - szintén csak papíron létező államnak.
#32 és ez feljogosítja Ukrajnát, hogy megszállva tartsa azokat a területeket?
Nyilván, ha tudták volna előre, hogy a Szovjetunió fel fog bomlani, akkor azt a területet sosem csatolták volna az ukrán SZSZK-hoz. Akkor talán ma is a jogos tulajdonosoké lenne a terület. Lemberg és környéke Lengyelországé, Kárpátalja Magyarországé, de rosszabbik esetben is legalább Szlovákiáé. Azt meg még ma sem értik, hogy a Krímet miért csatolta Hruscsov Ukrajnához, egyes elméletek szerint részeg volt vagy hogy imponálni akart az ukránoknak.
#27, #28
Egyáltalán nem akarok olyan lenni, mint akiket megvetek, és egyáltalán nem írtam, hogy a szomszéd tehene is dögöljön meg.
Jó lett volna értelmezni, amit írtam! Mint a szóban forgó hozzászólásban is (meg korábban is) említettem, semmi realitását nem látom a nekünk kedvező határmódosításnak. Arra bátorkodtam csak rámutatni, hogy határmódosításnál rendszerint semmibe veszik az ott lakó népek akaratát.
"Akkor talán ma is a jogos tulajdonosoké lenne a terület. Lemberg és környéke Lengyelországé, Kárpátalja Magyarországé, de rosszabbik esetben is legalább Szlovákiáé."
😃
Már miért hagyta volna meg Moszkva ezt a Szovjetunió átlali annektálás helyett ezeknél az országoknál? Te normális vagy?
"Azt meg még ma sem értik, hogy a Krímet miért csatolta Hruscsov Ukrajnához, egyes elméletek szerint részeg volt vagy hogy imponálni akart az ukránoknak."
Vagy egyszerűen csak semmit nem számított, mert a gyakorlatban nem léteztek önálló államok, csak orosz szupremácia.
Éppen ezért nem szokás ma már felénk a határmódosítgatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!