Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi lesz Gáza sorsa a háború után?

Mi lesz Gáza sorsa a háború után?

Figyelt kérdés
Ugye nem úgy tűnik, hogy Izrael valaha is magáénak akarná újra ezt a területet, más se nagyon tart rá igényt. Nyilván marad palesztin kézen, de mi várható ott a Hamasz után? Van már bármi tervezet az újjáépítésre? Ki lesz az új vezető?

nov. 10. 17:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Elég gáz lesz attól tartok.
nov. 10. 18:01
 2/7 anonim ***** válasza:
36%
Süllyesszék bele a tengerbe, oszt' jó napot.
nov. 10. 18:02
 3/7 anonim ***** válasza:
64%
A hamasz után jön valami más. Tök 8 hogy hívják. A lényeg, hogy még több terrorista lesz. Rengeteg civil halt meg. Én is pipa lennék, ha mondjuk a románok itt gyilkolásznának és a gyerekem is meghalna emiatt.
nov. 10. 18:07
 4/7 anonim ***** válasza:
33%
Bedozrolni a tengerbe az egészet, oszt jó napot.
nov. 10. 19:05
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Az interneten láttam ezt a térképet

[link]

Nem tudom honnan ered, angolul magyarázták, hogy ez Gáza térképe. A komment szerint a narancssárga terület a határnál egy sáv, amit Izrael teljesen letisztit, és azt tervezik, hogy oda senki nem léphet be, ha mégis belép, akkor ha figyelmeztetés után nem megy onnan, akkor lőnek rá. A kereszt narancs szinű vonalak olyan terület, ahol a hadsereg maradni tervez. A fekete körről nem irták, hogy mi.

Hangsúlyozom, hogy fogalmam sincs, mennyire igaz a komment.

nov. 10. 19:10
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Jelenlegi elképzelés Izraeli kézről az, hogy legalább 4-6 egymástól elkerített, elválasztott települést/zónát hoznak létre a területből, melyek közt az átjárás Izraeli ellenőrzés alatt maradna.

Illetve ezen elválasztó zónákban mind légvédelmet mind gyors reagálású egységeket állomásoztatnának, melyek egy rakéta támadás esetén 5-10 percen belül le tudnák kapcsolni a támadókat.

Hogy aztán mi lesz? Franc se tudja.

nov. 10. 19:19
 7/7 anonim ***** válasza:

Nahát, idetévedt egy héberül olvasni és érteni is tudó (én!), jé: a teljes Gázát mutató térkép felirata szerint sárga az a terület, amelyet az izraeli hadsereg már elfoglalt Gázában, Gáza teljes területének 70%-a, a narancssárga meg a maradék 30%, ahol azóta folynak a harcok, ahol az izraeli hadsereg éppen jelenleg harcol. A zöld karikák átjárók.

Egyszerre vicces és szörnyű arab városneveket héber betűkkel leírni, innen azonosítsd be, hogy angolra vagy magyarra hogy írnád át, szerintem mindegy is, ki ismer egyáltalán gázai helyeket innen, ugye?

Mindezt csak a térkép jelmagyarázata alapján értek.

Az viszont nem derül ki erről a képről, hogy mi az a fekete karika, talán ott lehetnek még a túszok (?), illetve az sem mindegy, hogy honnan van ez a térkép, csak az, hogy most novemberi.

Az nem derül ki ebből, hogy milyen tervei vannak az izraeli hadseregnek ezzel vagy általában, és magam sem tudom, de legalább héberül olvasni és érteni tudok, ez is vmi...

Ja, és az is van még a térképen, hogy Észak-, Közép- és Dél-Gáza felosztás, amit az északot mutató nyíllal nem is nehéz beazonosítani, hogy melyik melyik...

nov. 16. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!