Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az USA megosztottsága miatt...

Az USA megosztottsága miatt lesznek merényletkísérletek a következő 4 évben Trumppal szemben?

Figyelt kérdés
Talán Kennedy óta nem volt ennyire megosztott az USA, amelyről Trump tehet meg a retorikája.

ma 12:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Es lyres
ma 12:33
 2/4 anonim ***** válasza:
90%
Esélyes*
ma 12:33
 3/4 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem nem.

Csak egyetlen esetben tartanám reálisnak: ha Trump próbálná megoldani, hogy megszüntessék azt a szabályt, hogy összesen max. kétszer négy évig lehet elnök valaki.

Ha ezt a szabályt tiszteletben tartja (változatlanul hagyja), akkor szerintem minden ellenlábasa úgy lesz, hogy ezt a 4 évet még kibekkeljük, aztán úgyis végleg eltűnik a fenébe.

ma 12:39
 4/4 anonim ***** válasza:

A megosztottság miatt előfordulhat, de kevésbé valószínű.

Viszont Irán az elmúlt években 2 merényletet is megkísérelt ellene, tekintv,e hogy Trump az előző ciklusában likvidáltatta Irán egyik nag yvezetőjét. És Irán nem felejt. Az előző két kísérletet még idejében sikerült lekapcsolnia a hírszerzésnek és terrorelhárításnak, de ugye a védelemnek mindig szerencsésnek kell lennie, a támadónak elég ha egyszer szerencséje van.

Hogy milyen hatással lenne, ha Irán megölné az USA regnáló elnökét? Háááát nem sok jót jelentene... nem vagyok szakértő, de simán háborús válaszcsapást is el tudok képzelni. Mondjuk amikor az USA tette ezt Iránnal szemben, akkor nem volt ilyen, de Irán nem is volt ebben a helyzetben ugye...

Aztán az is lehet, hogy a nemzetközi konfliktus (ami akár világháborúvá is eszkalálódhat) elkerülése érdekében az Irán által végrehajtott merényletet ráfogják a demokratákra, és akkor "csak" belső zavargás tör ki.

ma 14:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!