Jobb lett volna, ha Európában nem terjed el a kereszténység, hanem megmaradunk az ókori római és a viking vallásoknál?
Igen.
Többen ismernék az anális szex gyönyöreit.
Annyira nem. Fura lehet muszlimtól hallani, de az akkori opciók alapján a kereszténység volt a legjobb. A római birodalom össze omló volt, a vikingek meg örökké ölték egymást. A kereszténység egyesítette a kontinenst, továbbá előtérbe helyezte hogy az embereknek számítson a "jó" és "rossz" erkölcsi fogalma, míg ez a római vallásban és a vikingek valhallás harcos vallásában nem annyira számított.
Az hogy mit tartottak erkölcsileg jónak, sokszor nem volt helyes de az hogy egyáltalán fontosnak tartották ezt, segített az erkölcsi fejlődésben mert szükségét érezték volna.
Ez nem működőt volna a római vallással ahol az istenek kedvükre erőszakoltak és vérfertőző kapcsolatokat tartottak fent, és egyértelműen minden tettüket a kicsinyes vágyaik céljából hajtották végre. És a vikingek vallásában se működött volna, hisz a valhallába be kerülhet egy hazáját bátran védve meghalt harcos és egy éppen falukat fosztogatva meg halt harcos is, ugyan azon jogon keresztül.
E két vallásnak nem voltak olyan vad fanatikusai akik az egész világot meg hódították volna, de olyan szentlelkületű emberei sem voltak akiknek egyáltalán eszébe jutott volna a rabszolgaság eltörlése.
#3 az iszlám egy gonosz vallás.
A kereszténység is inkább csak ártott Európának. Az ókóri Rómában sokkal jobb élete volt az embernek, mint a feudalizmusban.
"#3 az iszlám egy gonosz vallás."
Ez hogyan jött ide, te világ barma? Mert muszlim vagyok?
"A kereszténység is inkább csak ártott Európának"
Egyesitette Európát, továbbá a törzsi társadalmakból tovább fejlesztett egy csomó népet, valamint a rabszolgaság is korlátozottabbá tették.
"Az ókóri Rómában sokkal jobb élete volt az embernek, mint a feudalizmusban."
A többség nem, mert rabszolgák voltak akiknek annyi joguk sem volt mint a jobbágyaknak a feudalizmusban.
Mert ki akarod tiltani a nőket az iskolából, el akarod venni a szavazati jogukat, be akarod tekerni őket fásliba.
Én viszont áldozatok Freyja istennőnek.
Az ókori civilizációk fejlettebbek voktak, mint a középkori Európa. A kereszténység csak lezüllesztette Európát. Ahogy az iszlám is elpusztította az piramisépítő egyiptomi kultúrát és Perzsiát.
"Mert ki akarod tiltani a nőket az iskolából, el akarod venni a szavazati jogukat, be akarod tekerni őket fásliba."
Én nem akarom. Pont az ellen vagyok, iszlamofob barátom.
"Én viszont áldozatok Freyja istennőnek."
Az sokat segít a nők szavazati jogának meg szerzése és iskoláztatásuk bevezetésében.
"Az ókori civilizációk fejlettebbek voktak, mint a középkori Európa."
És?
"A kereszténység csak lezüllesztette Európát"
Meg egyesítette, amire az ókori Római birodalom sem volt képes. Amúgy Europa nagy részét barbár törzsi népek lakták az ókor ideje óta, szóval nekik nem züllést hanem fejlődést hozott a kereszténység azzal hogy modernizálta az állam formákat.
Az ókori Rómát például nem a kereszténység züllesztette le, hanem a túl nagy egoja. Túl nagyra nővesztették a birodalmukat, így könnyen szét esett. (Infláciokról és a rájuk támadó vikingekhez hasonló népekről nem is beszélve.)
"Ahogy az iszlám is elpusztította az piramisépítő egyiptomi kultúrát"
Igazából az egyiptomi kultúra az iszlám uralom alatt érte el legnagyobb dicsőségét:
"Iszlám kor
640–1517
Amr Ibn el-Asz, Omár kailfa hadvezére az arabok élén meghódítja Egyiptomot. Különböző kalifátusok – az Omajjádok, az Abbászidák, a Tulunidák, az Iksididák és a Fatimidák – követték egymást Egyiptom uralkodói székében. 1171-ben Szalah el-Din félreállította az utolsó fatimida kalifát és megalapította az Ajjúbida dinasztiát (1171-1250). Ez a korszak a középkori Egyiptom legdicsőségesebb korszaka volt. "
De ha arra célzol a "piramis épitő kultura elpusztitása" alatt hogy nem épitettek miattunk piramist, akkor szeretném meg jegyezni hogy azt már Kr. e előtt abba hagyták.
Itt van egy cikk, hogy hogyan élnek a nők az iszlám világban.
"A házasság maga, és a házasélet is rendkívül szexközpontú a nő szemszögéből nézve. Számos esetben gyakorlatilag szexuális tárgyként lehet kezelni őket, amiről több hadísz is rendelkezik"
"Lényegében a háztartás vitele, a férfi kiszolgálása és szexre rendelkezésre állás a feladatuk. "
" férfiaknak csak enyhe maghagyásokat szabad helyezniük a nőkre, mert ők a férfiak rabjai, és nincs ellenőrzésük a saját személyük fölött. Ha lázadoznak, vagy bizonyos dolgokban nem engedelmeskednek, akkor először figyelmeztetés jellegű elkülönítést kapnak, majd verést.
Így állandó szófogadással tartoznak."
" férfiaknak csak enyhe maghagyásokat szabad helyezniük a nőkre, mert ők a férfiak rabjai, és nincs ellenőrzésük a saját személyük fölött.
Ha lázadoznak, vagy bizonyos dolgokban nem engedelmeskednek, akkor először figyelmeztetés jellegű elkülönítést kapnak, majd verést.
Így állandó szófogadással tartoznak."
Ez nekem egyáltalán nem tetszik.
Szeretném meg jegyezni hogy a cikked két olyan forrást (Bill Warnert és a politikai iszlám tanulmányok központját) ami kamu.
Én értem hogy nem értesz semmit az iszlámról, de azért figyelj már oda hogy honnan tájékozódsz.
"Onnantól vége is lett, a mai Egyiptomnak már semmi köze sincs az ókori egyiptomi civilizációhoz, ma ott arabok élnek, arabul beszélnek."
Az ókori egyiptomnak már az arabok érkezése előtt vége lett más hóditok miatt (pl asszirok) , a piramis épitést is előbb hagyták abba.
Az ott élők nagy része pedig nem arab, csak az arab nyelvet beszélik.
"Az arabok felemésztették az egyiptomi kultúrát, még a mészköveket is lehordták a piramisokról. Az egyik piramis oldalán van egy nagy lyuk, mert az arabok megkezdték lebontani a piramisokat, csak aztán letettek róla, mert nem bírtak a több tonnás kövekkel."
Vagyis nem felemésztették az egyiptomi kultúrát, hanem meg próbálták de végül abba hagyták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!