Jogosak lehetnek Oroszország területi követelései Ukrajnával szemben?
A térképek alapján Ukrajnában jelentős az orosz nyelvű népesség, főleg keleten és a Fekete-tenger partvidékén. Még a középső régiókban is az orosz-ukrán nyelv keveréke, a szurzsik dominál. A tiszta ukrán csak nyugaton van.
A másik, politikai térképen az látszik, hogy a keleti és déli terület oroszbarát. A kékkel színezett rész az ukrán nacionalisták területe. Ők azok, akik folytatnák a háborút, akik nem akarnak Oroszországhoz tartozni, akik ráerőltetik az akaratukat az orosz nemzetiségekre.
Én sem megyek a szomszédba harcolni, ha kell a szomszéd telke. Legfeljebb megveszem.
Ha elbirtokolta anno, és elévült, nincs mit tenni, el kell fogadni.
Na jó, de akkor kinek jutott eszébe, hogy - Szevasztopol kivételével ahol szerződés alapján tartózkodhattak - a Krímből ki kell szorítani az orosz fegyvereseket mielőtt baj lesz és Putyinnak további ötletei támadnak?
# 24-es
A tőszavas Wikis link bedobás nem viszi előre a kérdést.
# 23
Putyintól teljesen függetlenül nem akaródzott az oroszoknak kivonulni az oroszoknak 1991 ellenére a Krímből.
Szóval csak nyomod az orosz propagandát és valójában nem is akartál kérdezni semmit.
Akkor én itt befejeztem veled, mert semmi hangulatom egy tehetségtelenül elővezetett ruszki agitációhoz.
Vannak egy csomóan akik ezt nálad sokkal jobban csinálják.
Budapesti Memorandum
A 2014-es krími krízishelyzet kitörésekor az Egyesült Államok jelezte, hogy az orosz beavatkozás az Ukrajnának adott garanciákat szabályozó budapesti memorandum megszegésének minősül, és egyértelműen sérti Ukrajna szuverenitását és területi integritását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!