Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A mostani alelnökjelölt-vita...

A mostani alelnökjelölt-vita kinek kedvezett?

Figyelt kérdés

Sokan azt mondják JD Vance határozottabb volt, ugyanakkor többet hazudott mint Tim Walz, mindkettejük népszerűsége nőtt a vita után.

JD Vance (R): 40-49%-ra

Tim Walz (D): 52-60%-ra

okt. 2. 16:47
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Mire gondolsz Pennsylvánia kapcsán?
okt. 3. 01:55
 12/18 anonim ***** válasza:

Arra gondolok, hogy ha Pennsylvaniát Kamula nyeri, akkor Trumpból nem lesz újra elnök. Ha viszont Trump győz Pennsylvaniában, akkor jó esélye van az elnökségre.

Sajnos mindkét párt válságban van, a demokraták egyértelműen képtelenek normális utánpótlást kinevelni aminek a jelei már Obama alatt is mutatkoztak. Nem véletlen, hogy bár néhol még lennének kompetens jelöltek, a DEI butasága miatt eleve impotens jelöltek kerülnek előtérbe. Ennek eklatáns példája Harris. Nem véletlen, hogy Kennedy is kiakadt rájuk, vagy olyan tehetséges embert mint Tulsi Gabbard is elveszítettek.

A republikánusok szintén zsákutcába jutottak, mert Trump sehova sem vezet. Annyira nem politikusnak való, hogy a buta elszólásaira tud építeni még ez a lúzer demokrata társaság is. Sorra aadja a magas labdákat a mainstream medianak, ami persze igyekszik független objektív módon félremagyarázni.

Ez a demokraták egyetlen esélye, Trump démonizálása, ami rengeteg embernél sikeres. Orange man bad. Kész, ennél tovább nem megy.

Elég sokat autózom az USA-ban, mostanában főleg piros államokban, sok ügyféllel de átlagemberrel is beszélgetek, nagyon ki vannak akadva a demokratákra. Még Covid előtt Texasban 1.75-ért tankoltam, most jó lesz kétszer annyiért is. Nyafognak a mortgage kamatok miatt is. Rengeteg fiatal fekete állt Trump mellé, mert ők sem hülyék, sokan már átlátnak a démonizálás trükkjén, vagy egyszerűen azt mondják, Trump alatt éltek jobban. A nagyvárosi feketék meg az illegális migránsokra vannak kibukva, mert féltik az eddigi juttatásaikat. Michiganen végigautózva, tele vannak a farmok Trump zászlókkal, meg akkor még Bident gyalázó billboardokkal. Nemrég mentem egy Jacksonville-Orlando-Tampa útvonalat, tele vannak az utak Trump bumper stickerekkel, Harris láthatatlan. Dade countyban nem voltam, ott nyilván más a helyzet. Persze van most gond ott is, a HOA költségek emelkedése miatt és a condokra kivetett special assessmentek miatt, sokak lakhatása került veszélybe. Ki tudja ennek milyen hatása lesz a választásra.

Pennsylvániában nem vagyok ismerős, csak az van amit olvasok. Mindenki azt mondja, azt kell megnyerni.

okt. 3. 14:43
 13/18 A kérdező kommentje:
Én dolgoztam korábban Pennsylvániában, a vidéken. Na az valóban nagyon Trumpista, már 10 éve is az volt. Viszont ott fontos figyelmbe venni, hogy bár nagy állam, valójában a lakosság fele Pennsylvániában meg Pittsburgben lakik. A többi rész vidék. És a nagyvarosokban kb 60-70% a demokratákat támogatja. Most követtem a Harris kampányt, főként ők most a korábban republikánus területekre is próbálnak hatni, ott kampanyolnak főként. Meglátjuk mire elég.
okt. 3. 15:02
 14/18 anonim ***** válasza:

Igen, ez teljesen így van ahogy mondod, a nagyvárosok külön világ és emiatt nem lehet a vidékből messzemenőket levonni.

Annyi biztos, hogy egyelőre senki nem veheti biztosra a végkimenetet. Izgalmas lesz, sajnos egyik esetben sem jár túl jól az USA, pedig mindenkinek jobb lenne már ebből a katyvaszból kikeveredni. Ha Trump lenne az elnök, 4 év múlva ő garantáltan eltűnne a színről, esélyt adva a republikánusoknak a megújulásra, de ha Harris nyer, abban akár egy 8 évig tartó pangás is benne van.

okt. 3. 15:15
 15/18 anonim ***** válasza:
Végighallgattam ezt az alelnöki vitát, korábban a Trump-Harris vitát is hallgattam. Sokan írták a kommentekben is, és nekem is az a véleményem, hogy nem értem, miért azt a 70+ -os Trump -ot, meg a 60+ -os Kamalát indítják, ez a két ember sokkal értelmesebbnek tűnt a szememben.
okt. 4. 18:23
 16/18 anonim ***** válasza:
Jó kérdés
okt. 6. 18:49
 17/18 A kérdező kommentje:
Kamala most lesz csak 60, így ha elnök lesz legkésőbb 68 évesen leköszön. Trump 82 lenne addigra
okt. 6. 18:52
 18/18 anonim ***** válasza:

Kamalával sajnos nem a kora a probléma. Még csak nem is az, hogy mielőtt hülyeséget mond, vagy hazudik, előveszi az idétlen röhögését. Kizárt, hogy ha valaki elfogulatlanul meghallgatja legtöbb megszólalását eredetiben, akkor ne venné le, hogy mennyire nagy küzdelmet folytat intellektuális kihívásokkal és kivétel nélkül mindig alul marad. A metakommunikációja is mint egy alsótagozatosé. Ahogy minden alkalommal fölemeli a kezeit mellmagasságba, mikor előre megírt bemagolt szövegeket kell visszamondania úgy, mintha ő ott találná ki...

Erre nem válasz, hogy na de Trump. Köszi, Trumpot ismerjük mint a rossz pénzt, semmi újat nem tudtok vele kapcsolatban mondani. De ez a nő hogy kerül ide? Biden 60 éves korában megette volna reggelire. A DEI csődjének klasszikus példája

okt. 6. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!