Szerbiában a 75 nap kötelező sorkatonaság a kivándorló szerb állampolgárokra is érvényes lesz?
Figyelt kérdés
Haza kell majd menniük katonáskodni 2,5 hónapig a Nyugat-Európában élő nem kevés szerb állampolgárnak? Ha nem mennek, milyen büntetés vár rájuk?szept. 14. 18:38
1/4 anonim válasza:
Nemhiszem, a szerbek többnyire idény- és vendégmunkások az EU-ban akik nem kevés pénzt visznek haza. Ez a szerb kormánynak is érdeke.
2/4 Telelő Teve válasza:
Azért a szerb állampolgárok többsége nem rögtön középsuli után megy nyugatra dolgozni, amikorra sorkatonaságot időzíteni szokás. Egyébként igen - a külföldön élő finnek, svédek és dánok is besorozásra kerülnek - nyilván vannak szabályok, hogy mennyi ideig halaszthatod el a katonai szolgálatot, egészségügyi papírral meg lehet úszni, de visszahatólagos sorozás nincs - szóval aki idén 19 éves azt már nem tudják elvinni katonának, csak azt aki a törvény hatályba lépése után lesz 18.
3/4 anonim válasza:
Talán el kellene olvasni a szerb törvényt, vagy tervezetét, nem egy másik országból találgatni.
Amúgy ez a legtöbb országban, ahol van sorkatonaság úgy van, hogy ha a sorköteles hazamegy, akkor behívják.
Letölti a kiképzést aztán mehet amerre lát.
4/4 anonim válasza:
Szerencsére Magyarország eltörlte a 2000-es évek elején a kötelező sorkatonaságot! + Magyarország NATO tag! De ez mind semmi! Én még 1996-ban voltam katonai sorozáson! Ahol egészségügyi okok miatt rögtön fel is mentettek. Igy nem kelletett be vonulnom! Egyébként 1996-ban voltam 19 éves. Most 2024-ben pedig 47 éves.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!