Felgyorsultak az események, most jött el az idő, hogy bekeményítsen a háború?
Egy napon belül több aggasztó fejlemény is történt. A ruszkik állítják, hogy a mai Olenya repülőtér elleni dróntámadáshoz a két A-22 Flying Fox típusú drónt a finn Ivalo repülőteréről indították, az akciót végig a svédek két Gulfstream elektronikai felderítő felügyelte. A NATO állítja, hogy a ruszkik Irántól kaptak egy kazal közepes hatótávolságú ballisztikus rakétát, erre hivatkozva engedélyezik az ukránoknak, hogy Oroszország területére mélységi ATAMCS csapásokat hajtson végre stratégiai célpontokra. Egyenlőre mind az irániak, mind az oroszok tagadják hogy a szállítás megtörtént, és kézzelfogható bizonyíték sincs arra hogy használtak e ilyen rakétákat, de a nyugati sajtó már hetek óta fűti a közvéleményt hogy ez már tény. Olyan dejavu ez az egész, mint az iraki tömegpusztító fegyverek, amikor is egy eldöntött akcióhoz kellett valami indokot kreálni, különben is, nem úgy tűnik mintha a ruszkik rakétahiányban szenvednének.
Végül pedig úgy néz ki, Kurszkban is beindultak a ruszkik, és elég hatékonyan elkezdték kisöpörni az ukránokat, pedig ha Kurszkban csődöt mond az ukrán elit haderő, plusz a dombaszi összeomlás, akkor a nyugat kifogy minden piár lehetőségből, amivel a saját közvéleménynek indokolni tudja a részvételt. Ezek mind abba az irányba mutatnak, hogy napokon belül jelentős eszkaláció jöhet.
Pluszban még bedobták a nyugati médiumokban a nap folyamán, hogy Kína immáron nem csak kettős felhasználású termékekkel látja el az oroszokat, hanem dedikáltan csak katonai felhasználású csúcstechnikával is, ráadásul tömegesen. Erre sincs kézzelfogható bizonyíték, de baljós jelzés, hogy a nyugat ilyen teljesfrontos letámadással nekiront egyszerre mindenkinek. Olyannak tűnik, mint amikor valaki dühében össze vissza vagdalkozik. Vagy előremenekül, mert tudja nagy balhé lesz amikor az első ATAMCS-ok lecsapnak, vagy a leendő közvetlen fegyveres beavatkozást akarja megindokolni.
Még esetleg lehetséges egy opció, most nagyon ki vannak bukva a NATO-nál, a poltavai kiképzőközpont rakétázásnál nagyon sok NATO szakember, oktató meghalt, valamint pár napja nagyon ráálltak a ruszkik a fegyverraktárak elpusztítására.
"ruszkik állítják"
Annyi hülyeséget állítottak már, hogy azt sem lehet elhinni amit kérdeznek.
"Egyenlőre mind az irániak, mind az oroszok tagadják hogy a szállítás megtörtént,"
Annyi mindent tagadtak már... lasd első pont.
"Olyan dejavu ez az egész, mint az iraki tömegpusztító fegyverek, amikor is egy eldöntött akcióhoz kellett valami indokot kreálni"
Tehát akkor valójában háború sincs, az orosz csapatok nincsenek is Ukrajnában?
"különben is, nem úgy tűnik mintha a ruszkik rakétahiányban szenvednének."
Hasonlítsd össze a heti/havi átlagokat az elmúlt két évben. Engem meglepne, ha stagnálást lántnál :)
Ez amúgy vihar a biliben. A töketlen amerikaiaknak már rég engedniük kellett volna, hogy az ukránok orosz területet is lőhessenek amcsi cuccal. Az ATACMS lőtávja 300km, a JASSM 350-400 közöt, de mivel nem a határról indítják ezeketmax annak 250km-es sávjában veszélyesek. Ott már nincs olyan nagy orosz katonai reptér,lőszerraktár vagy laktanya amit ne drónoztak volna meg. Ezt most már csak arra elég, hogy az utánpótlást/logisztikát megnehezítse és az esetleges új iráni ballisztikus fenyegetést ellensúlyozza.
Nem értem miért kell vinnyogni a médiában, ha visszaütnek..
"A töketlen amerikaiaknak már rég engedniük kellett volna, hogy az ukránok orosz területet is lőhessenek amcsi cuccal. Az ATACMS lőtávja 300km, a JASSM 350-400 közöt"
Ezzel csak az a probléma, hogy mindenki tudja, hogy az ukránok maguktól nem tudnak egyetlen egy ilyen fegyvert se kilőni, ehhez igénybe kell venniük a NATO egységes infrastruktúráját, és közreműködését. Ez eléggé pengeélen táncolás, jogilag könnyen ráhúzható a közvetlen részvétel.
Az ukránoknak vannak "saját" gyártású drónjaik amik 1000 km-re is támadtak már célpontokat, azzal nem voltak aggályai senkinek se még a ruszkiknak se. Ezekhez max GPS kell ami mindenki számára elérhető.
Jut eszembe, megtalálták már az iraki tömegpusztító fegyvereket, vagy még mindig keresik? A nyugat már számos esetben indított koholt vádak alapján háborút, most miért nem elképzelhető, hogy kamu az iráni rakétaszállítás. Egyenlőre Irán vehemensen tagadja, és az össz bizonyíték egy állítólagos, senki által nem látott műholdfotó egy iráni kikötőben.
Az oroszok rakétázásai pedig nem korreálnak semmivel, és nem mérvadóak, ami számít az a gyártási kapacitásuk, és a nyugati hírszerzés szerint is többszörösét gyártják mint amit ellődöznek az ukránokra. Különben pont a napokban keményítettek be, most a fő célpontjaik a Lov környéki fegyverdepók. Amit viszont csont nélkül elhiszek, az a kínai segítség. Bár állítólag a kilőtt rakéták elemzései azt mutatták, hogy rengeteg nyugati elektronika van a rakétáikban, de én még azt is megkockáztatom hogy nagy részük kínai klón, nyugati felirattal. Ha egy rolexet már vagy 20 éve tökéletesen tudnak hamisítani, egy mezei szabvány tokos chip se okozhat nekik gondot.
"Belaktál oroszhirek.hu-val, kérdező?"
Kíváncsiságból beírtam, elég gyenge oldal. Több helyről tájékozódok, de ami nekem bejön, az pár viszonylag objektív telegram csatorna. Azért kontrollként meg szoktam nézni mind a nyugati, mind a ruszki propagandát is, már csak azért is, hogy megismerjem a tudatirányítási technikáikat, így elkerülheti az ember hogy véleménybuborékba kerüljön. A morzsákból rakom össze az aktuális képet, abból vonok le következtetéseket, ami elég jól be szokott jönni. Próbálok tárgyilagos és pártatlan maradni, engem csak a tények megtörténte érdekel, a többit magam rakom hozzá, és azt a tényt is semlegesen elfogadom, hogy valaki egyik vagy másik oldalon áll. Mindenkinek szíve-joga merre húz magánügy, még az olyan fizetett ügynökök is közömbösek számomra mint a 3-as válaszoló.
"Ez eléggé pengeélen táncolás, jogilag könnyen ráhúzható a közvetlen részvétel."
Az iráni technika használatához pedig iráni "tanácsadók" kellettek, így gyakorlatilag Irán most hadviselő fél?
"Jut eszembe, megtalálták már az iraki tömegpusztító fegyvereket"
Tipikus orosz propagandista terelés, sokszor láttuk az elmúlt két évben, persze ahogy te is írod kiegyensúlyozott és objektív vagy.
"A nyugat már számos esetben indított koholt vádak alapján háborút"
Írod ezt egy olyna háború kapcsán, amit az oroszok pont ugyanígy indítottak.
"most miért nem elképzelhető, hogy kamu az iráni rakétaszállítás"
Mert irán már legalább másfél éve aktív fegyverszállító. Korábban is volt már szó ballisztikus rakéták küldéséről, most lehet el is küldték. Persze mindkét fél tagad, az amcsik nyilván nem fognak kémműhold- és kémrepülőgép felvételeket mutogatni, de ha mutatnának számítana? Rávághatnád, hogy photoshop..
De én a problémát továbbra sem értem. Eddig is vígan küldte Észak-korea és Irán a fegyvereket és az ukránokon kívül ez túlzottan senkit nem hatott meg. Ezek a rövid hatótávolságú ballisztikusrakéták sem jelentenek semmi olyan képességet amivel korábban az oroszok nem rendelkeztek volna. Háború van és megy a fegyverbiznisz, ahogy történt ez mindig is. Azt nem értem neked azzal mi a gondod, hogy a másik fél visszalő? Erről szól a háború.
"Az oroszok rakétázásai pedig nem korreálnak semmivel"
Ezt alátámasztanád nekem számokkal is? Érdekelne.
"ami számít az a gyártási kapacitásuk, és a nyugati hírszerzés szerint is többszörösét gyártják mint amit ellődöznek az ukránokra."
Erre mutatnál forrást? Ezt is szívesen olvasnám.
"még az olyan fizetett ügynökök is közömbösek számomra mint a 3-as válaszoló."
Persze, nyilván semleges vagy de mindenki más aki nem burkoltan/nyíltan az orosz propagandát tolja az fizetett ügynök. Ez annyira átlátszó :D
Ami az olenyai támadás kapcsán érdkes, hogy a te állításod szerint ők azt állítják ( lusta vagyok rákeresni, én elhiszem neked ) hogy ez az A22 Ivaloból indult.
Ha ránézel erre a koordinátára: 68.113991, 33.910170 akkor látni fogsz egy Dnestr-M radart, aminek látni kellett volna a gép felszállását. Ezen a koordinátán: 68.207948, 33.317050 pedig láthatod a 583. légvédelmi rakétaezred tüzelőállását. Amennyire én tudom az S-300PS-ek mellett van közeli légvédelemre alkalmas eszközük is, mivel ők látják el az Olenogorsk környéki objektumot légvédelmét. Ezen hogy jutott át a kisgép?
Ezeken felül itt megtalálod az egyik közeli repteret: 68.866717, 33.721564 ahol két haditengerészeti vadászezred állomásozik Mig-29-ekkel és Szu-33-akkal, mindössze 82km-re az esettől. Senki nem ad készenlétet?
Amennyire én tudom Murmanszk megyében nem maradt VKSZ légitámaszpont. A utolsó fecskék az előbb MOncsegorszkból majd végül Kotlaszból is kivont Mig-31-esek voltak. Az északi flotta légiereje egy ilyen géppel sem tud megbírkózni?
Nem érte el a két drón a célját, leszedte a légvédelem. Mindez állítólag, mert az is lehet kamu az egész, és ezzel a dezinformációval valami céljuk van a ruszkiknak. Szempontunkból lényegtelen igaz-e vagy nem, a lényeg, hogy nagyon elkezdett mocorogni mindkét oldal, ami nem sok jót jelent.
A rakétagyártás volumenét az orosz pártisággal tutira nem vádolható portfoliónál olvastam, ahol ukrán és nyugati hírszerzésre hivatkoztak, aminek a lényege, legalább kétszer annyi korszerű rakétát gyártanak a ruszkik mint amit felhasználnak, ami csak egyet jelenthet, spájzolnak egy esetleges jövőbeli NATO összecsapásra. Ez logikus is lenne, mivel egy nyílt háborúban ezeket az üzemeket egyből kilőnék, és ha nem akarnak kővel dobálózni, akkor kell a tartalék.
"Szempontunkból lényegtelen igaz-e vagy nem"
Lényeg, mert ha betalált akkor az komoly kédéseket vet fel. Ha nem talált be az meg nyilván nem :D
" portfolió"
Ne is mondj többet. Azok minden clickbait szemetet lehoznak, pedig anno milyne korrekt portál volt ez is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!