Mit szóltok a rasszizmus elleni küzdelem legújabb szuperfegyveréhez?🤯🙅
Hol máshol, mint az abszolút politika mentes sportban a fociban jelenik meg az egeket megrengető változás. A FIFA ugyanis nem máshol, mint a milliárdok által lélegzetvisszafogva követett U20-as női VB-n Kolumbiában robbantotta be az új gesztust a (dobpergés) ->keresztbe tett kezeket <- amivel a játékosok nemcsak a bíróknak jelezhetik ha abúzus éri őket hanem a rasszizmus elleni fellépés nemzetközi jelképe is lesz.
Akik gyűlölik a focit most, hogy ez rendkívül aktuális és társadalmunk problémáinak lényegére tűpontosan rátapintó változás megtörténik ti is eljártok végre meccsekre?
Szóhoz se jutok…
Kezdjük ott, hogy mi értelme van egy olyan dolog ellen „harcolni”, ami bárkire rámondható és ezáltal senkire se?
A rasszizmus olyan, mint a gravitáció. Lehet ellene küzdeni, de csak akkor sikerül teljesen legyőzni, ha tudod tartani a kellő távolságot. 😂
Én nem vagyok se nő, se rasszista, a focit, meg 2 évente 1-1 hónapig vagyok csak hajlandó nézni, de számomra semennyire sem megmosolyogtató az, hogy van, aki próbál fellépni a rasszizmus ellen.
A foci nem érdekel, de azt tudom támogatni, ha valaki a rassizmus és a homofóbia ellen lép fel.
#1 Akkor azt tudni kell, hogy ennek az egyik előzménye a BLM térdelés volt, de annyira kezdték megutálni a lelátón, hogy hangosan kifütyülték a térdelőket. Rájöttek a FIFAnal, hogy ami Amerikában működik európában nem biztos.
Eközben politikai jelképeket drapériákat, bizonyos nemzeti és vallási jelképeket tilos bevinni a lelátóra, a játékos nem írhat a pólójára amit gólörömnél megmutat még annyit sem, hogy boldog szülinapot anyu, vagy kék az ég zöld a fű, mert lehet politikai üzenetnek véli a közönség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!