Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Prágát hogy sikerült ilyen...

Prágát hogy sikerült ilyen jól felújítani ?

Figyelt kérdés
Prága belvárosa Budapesthez képest nagyon rendben van. Hogy sikerült nekik ez ?

aug. 25. 10:49
1 2
 1/15 PMC Wagner ***** válasza:
82%
prága nem volt szarrá lőve 44 ben és 56 ban
aug. 25. 10:55
 2/15 A kérdező kommentje:
Varsót is rendbe rakták pedig az jobban szét volt lőve mint Budapest
aug. 25. 10:58
 3/15 anonim ***** válasza:
84%
Nem Tiborczék nyerték a közvilágítási tendereket. Összességében ott kevesebb az egy vőre jutó közbeszerzések száma.
aug. 25. 10:59
 4/15 anonim ***** válasza:
3%
Sehogy.
aug. 25. 11:08
 5/15 anonim ***** válasza:
32%

budapestnek összesen 5 évig volt polgármestere, mert a demszky és a karácsony érában csak csőd és lopás volt

most is csődben van a főváros, mint ahogy demszky alatt

ugyanazzal a garnitúrával mást eredményt vártak az emberek

aug. 25. 11:20
 6/15 anonim ***** válasza:
82%
Jártam Prágában többször is, és azt kell mondanom, hogy Prága belvárosa méreteiben, a házak mennyiségében, monumentalitásában egy putri szintjén van Budapesthez képest, mondhatni inkább egy kisebb vidéki történelmi német város belvárosára emlékeztet az egész. Vencel-tér egy kész röhej, amikor először mentem oda sokáig kerestem, mert azt hittem hogy az a tágasabb négysávos út vezet a térre amiről végül kiderült hogy maga a tér. Az agyonhájpolt, egekig magasztalt különben teljesen középszerű Károly-hídnál jöttem rá, hogy azért nagy durranás ez a híd, mert egyszerűen nincs ennél nagyobb turisztikai attrakció a városban. A vár úgy ahogy rendben van, azzal a kapcsolódó pár utcácskájával, de a budai várhoz képest olyannak tűnik mint egy vidéki grófi kúria egy kicsit nagyra nőtt központi épülettel. Minden esetre azért a benes szobrot ami ott áll, leköptem a biztonság kedvéért. Ami viszont elvitathatatlan tény, hogy rossz sört sehol se ittam, viszont kajából max középszerűnek nevezhető a felhozatal, Cukrászdával kicsit jobban állnak, de szerintem a budapesti cukrászdáknak csak jelenthetnek. Nekem nagy csalódás volt Prága amikor először láttam, nem is akartam még egyszer az időt-pénzt pazarolni rá, de aztán még két céges hétvégét sikerült eltöltöttem.
aug. 25. 11:21
 7/15 anonim ***** válasza:
78%
Mind a prágai emberek, mind Prága közelmúltbeli polgármesterei sokkal értelmesebbek, mint a pestiek.
aug. 25. 11:37
 8/15 A kérdező kommentje:

Az nyílván szubjektív kinek mi tetszik. Nekem is a felhőkarcolok jobban bejönnek mint a történelmi épületek.

De itt arra gondoltam hogy Prágában a belvárosban nincsen húgyszag, az épületek vakolatai nem omladoznak , maga a város nnfrasztrúkturája jobban karban van tartva mint Budapest.

aug. 25. 11:54
 9/15 A kérdező kommentje:
Sorry #6-nak írtam az előzött
aug. 25. 11:54
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Pragában élek, igy azert viszonykag jol ossze tudom hasonlitani a ket varost. En a pesti tomegkozlekedest jobban szeretem, szerintem modernebb. Ha nem csak a Karoly hidat nezed meg, hanem mondjuk Haje vagy mas panelrengeteget, na azok kifejezetten ronda negyedei a varosnak. De valoban, az utcak sokkal tisztabbak, van penz arra h helyretegyek az emlekmuveket. Pedig Csehszlovakia anno szegenyebb volt nalunk.
aug. 25. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!