Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A baloldaliak a toleranciával...

A baloldaliak a toleranciával félreértelmezik a baloldaliság lényegét?

Figyelt kérdés

A baloldaliak toleránsak pl. a muszlimokkal, elfogadják. Az eredeti baloldaliak ezt nem tették volna.

Nyilvánvaló, hogy az egymástól eltérő kultúrák nem fognak egymással békében élni, az értékrend nem összeegyeztethető.

Régen nem volt szó multikulturalizmusról, elfogadásról, toleranciáról. Az eredeti cél a kultúrák eltörlése volt. Minden kultúrát eltörölni, egy egységes emberiséget és világállamot létrehozni, ahol minden ember egyenlő és eljön a világbéke. Ehhez azonban nem lenne szabad hagyni, hogy a muszlimok muszlimként éljenek. Meg kéne tagadni mindent, ami a múlthoz köt, nemzeti, vallási dogmákat, hogy az emberiség, mint egységes faj létezzen.

2024. aug. 10. 03:39
 1/9 A kérdező kommentje:
Tehát nem tolerancia kéne, hanem kulturális forradalom, ahogy Mao Ce-tung gondolta, a primitív múlttal való leszámolás, az emberi civilizáció fejlődésére káros elemek kiszűrése.
2024. aug. 10. 03:44
 2/9 anonim ***** válasza:
53%

Igen a baloldal elvesztette az eredeti lényegét. Valószínűleg azért mert az alsóbb rétegek rég nincsenek annyira elnyomva és kizsákmányolása, rég nem élnek nyomrban, legalábbis a nyugati féltekén.

Visszont ez a lelküket olyan, hogy nem létezhet valami forradalmisag nélküli hiszen ez a lényege. Ha nincs elnyomás ami ellen lázadni kell, akkor nincs baloldal.

Egy modern kori minta, hogy lázadni a régi ellen menő, halladó. Ez a baloldal eszenciaja.

Most, amikor nincsenek olyan durva dolgok mint régebben akkor jönnek ezek mondva csinált túl tolt woke faszsagok.

Örok életemben tudtam azonosulni a fekete polgárjogi küzdelmeknek, imádtam az arról szóló filmeket.

Most meg rasszista vagyok ha forrgatom a szemem ha egy fekete nő jatsza el a hófehérket

2024. aug. 10. 06:26
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Az én számomra, baloldaliként a baloldal azt jelenti, hogy tudom, hogy évszázados harc folyik azért, hogy a szegedi, vagy a bajai-e az igazi, tisztában vagyok vele, hogy ez már-már polgárháborús vitát is tud eredményezni és, hogy mit és mennyit próbálják a szegediek és a bajaiak az igazukat bizonygatni, közben én csak ülök csendben és hallgatok, pedig rühellem a halat paprikával.
2024. aug. 10. 06:28
 4/9 anonim ***** válasza:
42%
Kevered a baloldalt, a kommunistákat meg a liberálisokat. Divat egy kalap alá venni, főleg "jobboldali" részről, mert ugye mindenki libsibolsi akik nem mi vagyunk (csak hogy egyszerűsítsük a dolgot a szavazóink számára), pedig nem ugyanaz.
2024. aug. 10. 06:30
 5/9 anonim ***** válasza:
72%

Pont úgy mondhatnánk, rögtön tudni véled valakiről hogy jobber ha kritikus a baloldal jelenlegi formájával.

Ez alapján Gulyás Marci is az jobber

2024. aug. 10. 06:52
 6/9 anonim ***** válasza:
35%

Te érted félre: a tolerancia egy elv, amit egységesen kell követni. Ha egy muszlim vallású nem toleráns, akkor nem működik ez.

És igen, az intoleranciáv szemben lehet valaki intoleráns.

2024. aug. 10. 06:52
 7/9 anonim ***** válasza:
51%
Amikor olyanok oktatnak ki másokat, vagy kérnek számon toleranciáról, baloldaliságról, elvekről, akik egy elfogyó országban is a másikat egy kiskanál vizben meg tudnák folytani... annak van egy egészen fekáliaszagú bája.
2024. aug. 10. 07:39
 8/9 anonim ***** válasza:
45%

"a másikat egy kiskanál vizben meg tudnák folytani.."

Honnan veszed, hogy a kérdező ilyen?

2024. aug. 10. 09:46
 9/9 anonim ***** válasza:

"Nyilvánvaló, hogy az egymástól eltérő kultúrák nem fognak egymással békében élni, az értékrend nem összeegyeztethető."

Ez így, ebben a formájában nem igaz.

"Régen nem volt szó multikulturalizmusról, elfogadásról, toleranciáról."

Volt erről szó, csak nem ezek voltak a középpontban. Nem véletlenül hívták Budapestet a nemzetek olvasztótégelyének.

"Az eredeti cél a kultúrák eltörlése volt. Minden kultúrát eltörölni, egy egységes emberiséget és világállamot létrehozni, ahol minden ember egyenlő és eljön a világbéke."

Nem, amiről te beszélsz, az a kommunizmus, ami egy szélsőség és nem húzható rá ideológiailag sem az egész baloldalra, miképp a fasizmus sem a jobboldal egészére.

2024. aug. 10. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!